Усе про автомобіль Renault Sandero: чим саме приваблює ця модель та кому вона складає конкуренцію на ринку

Усе про автомобіль Renault Sandero: чим саме приваблює ця модель та кому вона складає конкуренцію на ринку

У Європі ця модель відома під маркою Dacia.

Автомобіль Renault Sandero користується великою популярністю в Україні. Своє "життя" у нас ця модель розпочала в далекому 2009 році. Утім, з’явилася ця машина в автомобільному світі ще раніше.

ТСН.ua розповідає головне про Renault Sandero: які його основні характеристики, переваги та недоліки, а також те, хто саме є його суперниками на ринку.

ХАРАКТЕРИСТИКИ RENAULT SANDERO

П'ятидверний хетчбек Renault Sandero реалізований на платформі Logan. Розробка машини велася від 2005 року. У серійне виробництво машина була запущена в грудні 2007 року на заводі імені Айртона Сенни, розташованому в Бразилії.

Зазначимо, що спочатку авто продавалося тільки в Бразилії, але на початку 2008 року його поставки почалися і до Аргентини. В Європі прем'єра автомобіля відбулася на автосалоні в Женеві в 2008 році. Тут виробництво машини велося під маркою Dacia, а випускалася вона спочатку в Румунії, а потім і в Південній Африці. У 2009 році виробник випустив Renault Sandero для українського і білоруського ринків.

Автомобіль розроблений на платформі В0, запозиченої у Renault Logan. Спереду у Renault Sandero встановлені стійки Макферсон із поперечними нижніми А-подібними важелями, позаду - балка з пружинами і телескопічними амортизаторами, які мають збільшений хід. Наявність стабілізатора поперечної стійкості на задній осі Renault Sandero "опціональна", оскільки автовиробник допускає як його наявність, так і відсутність.

За зовнішніми ознаками спорідненість Sandero і Logan встановити практично неможливо. Машина має більш спортивний вигляд завдяки широким радіаторним ґратам, обтічним фарам і бамперам. Багажник моделі поступається багажному відділенню Logan - 320 літрів проти 510 літрів. Однак ємність можна збільшити до 1 200 літрів шляхом складання заднього кресла. Окрім того, порівняно з седаном Renault Logan хетчбек Sandero має меншу на 39 мм колісну базу, вона дорівнює 2 591 мм. Дорожній просвіт хетчбека складає 155 мм. Sandero і Logan уніфіковані приблизно на 70%, зокрема моделі мають загальну гаму силових агрегатів і трансмісію.

Renault Sandero випускається в трьох варіантах комплектації: Authentique, Expression і Prestige.

Базовим двигуном для Renault Sandero першого покоління є 1,4-літровий 8-клапанний бензиновий мотор потужністю 75 к. с., 1,6-літровий двигун існує у 8-клапанній (84 к. с.) і 16-клапанній (102 к. с.) модифікаціях. Версія автомобіля з двигуном 1,6 літра в 16-клапанній модифікації доступна як з МКПП, так і з АКПП.

Від 2010 року на європейському ринку доступна позашляхова версія під назвою Sandero Stepway. Автомобіль відрізняється збільшеним на 20 мм кліренсом (до 175 мм під навантаженням і 195 мм без навантаження) за рахунок інших амортизаторів і пружин, а також іншою формою бамперів, наявністю декоративних пластикових порогів, рейлингів на даху і масивними колісними арками. Згідно з набором опцій і обладнання Sandero Stepway займає проміжне положення між комплектаціями Sandero Expression і Prestige, але тим не менше володіє набором опцій, властивих винятково йому. Існує також бразильська модифікація Stepway, яка відрізняється формою передньої решітки, типами двигунів і іншими змінами. Була представлена ​​в Бразилії в 2008 році.

Перші офіційні фотографії Dacia Sandero другого покоління представлені 17 вересня 2012 року, офіційна презентація моделі відбулася на Паризькому автосалоні 2012 року. Sandero цієї версії представлений на аналогічній платформі, що і модель Clio, але відрізняється великими габаритами і модернізованим двигуном.

Renault Sandero другого покоління пропонується з 75-сильним мотором об'ємом 1,2 л, а також двома версіями (8 і 16 клапанів) 1,6 літрового двигуна, потужністю 82 або 102 к. с., і максимальним обертовим моментом в 134 і 145 Нм відповідно. Трансмісії Renault Sandero можливі дві: п'ятиступінчаста механічна і чотириступінчаста автоматична. У всіх випадках крутний момент передається тільки на передні колеса.

У конструкції кермового управління Renault Sandero використаний гідропідсилювач. Передні гальмівні механізми дискові, задні – барабанні. Залежно від комбінацій двигунів і трансмісій, Renault Sandero здатний розганятися до "сотні" за 10,5 - 14,5 с і споживати в змішаному циклі від 6 до 8,3 л/100 км.

Всього передбачено три рівня оснащення Renault Sandero: Access, Comfort і Privilege. Оскільки Renault Sandero належить до бюджетного класу, список мінімально встановленого обладнання мізерний і складається з передніх бризковиків, сталевих дисків коліс діаметром 15 дюймів, денних ходових вогнів, обігріву заднього скла і роздільної спинки заднього сидіння, яке складається. Запасне колесо у всіх випадках повнорозмірне.

Фото: netcarshow

Інтер'єр машини виконаний із якісних матеріалів і більш ергономічний, порівняно з попередніми моделями. Салон автомобіля оснащений: Bluetooth, MP3-радіо з USB, кондиціонером і електропривідними передніми і задніми вікнами. Модель виділяється наявністю круїз-контролю, що досить рідко для машин такого класу. Всередині автомобіль має досить місця і може з комфортом розмістити 4 дорослих людини. Багажний відсік має об'єм 292 літри.

Із систем безпеки Renault Sandero – сигналізатор непристебнутого ременя, подушка безпеки водія і кріплення дитячих крісел ISOFIX. У топовій версії Renault Sandero Privilege вже можна знайти дві фронтальні і дві бічні подушки безпеки, а також ABS з розподілом гальмівних зусиль між колесами.

Цікаво, що в січні 2013 року британський журнал What Car? назвав Sandero найкращим  суперміні ціною менше 12 тисяч тисяч фунтів. What Car? нагородив Sandero ще раз у 2014 і 2015 роках. А ось британський автомобільний журнал Auto Express, своєю чергою, оцінив Sandero Stepway на 4 з 5 зірок.

Третє покоління Sandero було представлено у вересні 2020 року разом із моделями Sandero Stepway та Logan. Зазначимо, що Renault більше не комплектує Sandero дизельним двигуном. Замість нього виробник встановлює 99-сильний однолітровий бензиновий силовий агрегат.

Новинки перейшли на платформу CMF-B – аналогічну мають Nissan Juke, Renault Clio та новий європейський Renault Arkana.

З моторної лінійки зник 1,5-літровий дизель dCi, а тому новинки пропонуються тільки із трициліндровими бензиновими агрегатами. Всі вони оснащені системою Start-Stop та відповідають стандарту Euro 6D.

Молодшим версіям встановили літровий 65-сильний атмосферний SCe 65 з п'ятиступеневою механікою. Далі йде 90-сильний турбомотор TCe 90, який може поєднуватися з шестиступеневою механікою або новим варіатором, які прийшли на зміну роботу Easy'R. На вершині лінійки розташувався двопаливний TCe 100 ECO-G з шестиступеневою механікою, що працює й на бензині, й на зрідженому газі (LPG). 50-літровий балон газу і бензобак аналогічного обсягу дозволяють новому Dacia Sandero подолати на одній заправці 1 300 кілометрів.

ПЕРЕВАГИ RENAULT SANDERO

Головними "плюсами" цієї моделі називають:

  • дизайн;
  • розмір салона;
  • надійність двигуна;
  • дорожній просвіт;
  • підвіску;
  • прохідність;
  • керованість;
  • повільно падає в ціні.

НЕДОЛІКИ RENAULT SANDERO

"Мінусами" цього автомобіля вважають:

  • імідж;
  • рівень безпеки;
  • шумоізоляцію;
  • потужність двигуна;
  • витрату пального;
  • обслуговування.

КОНКУРЕНТИ RENAULT SANDERO

Суперниками цієї моделі на ринку є:

  • Ford Fiesta;
  • Opel Corsa;
  • Peugeot 208;
  • Skoda Fabia;
  • Volkswagen Polo.

Загалом, Renault Sandero – доволі компактний та надійний автомобіль. Він точно принесе від водіння більше задоволення, ніж проблем. Так, можливо він не досить потужний, але для міста – машина те, що треба.

Читайте новини та автомобільні огляди у нашій рубриці на сайті ТСН.ua. Саме тут можна дізнатися про моделі, які вас цікавлять найбільше.

Повʼязані теми:

Наступна публікація