З'явився рейтинг найпопулярніших афер на шиномонтажі. Як не переплатити

З'явився рейтинг найпопулярніших афер на шиномонтажі. Як не переплатити

Фото: www.pexels.com/timsavage

Водієві варто бути уважним і за можливості користуватися перевіреними сервісами.

Перед замовленням послуг на новому шиномонтажі варто вивчити прайс – якщо вартість зміни гуми або балансування коліс занижена, то, можливо, доведеться доплатити за зазвичай безкоштовні послуги. Більш того, варто бути уважними, щоб вам не продали просто непотрібних сервісів.

Найпоширеніші обмани на шиномонтажах зібрав ТСН.ua.

Один з популярних "розводів" – у сервісі пропонують накачати шини азотом. Така практика прийшла з професійних перегонів. Азот використовують, щоб у випадку аварії на скаженій швидкості розірване колесо не загорілося. Тим не менш, автомобілістам-початківцям легко можуть запропонувати "азот", накачавши шини повітрям з компресора, а грошей взяти за прейскурантом.

Друга афера – заміна вентилів на колесах. Водієві можуть запропонувати поставити нові вентилі, зіславшись на те, що старі зношені і небезпечні. Можливо і так, але служать вони приблизно стільки ж, скільки і комплект покришок. Варто враховувати це, розглядаючи пропозицію монтажників.

Ще одна "фішка" за яку можуть попросити доплату на шиномонтажі – датчики тиску повітря у колесах. Зазвичай їх наявність не враховується, тим не менш монтажники можуть спробувати "нагріти руки" на малодосвідченому водієві.

Також в сервісі, у момент монтажу диска на балансувальному верстаті, можуть підкласти на посадкову площину дрібний предмет. Диск одразу покаже відчутне биття, а майстер запропонує виправити його на сучасному правочному верстаті – за доплату. У разі сумніву варто придивитися до дисків і до роботи самого майстра.

Більш того, на шиномонтажі під час виконання складніших робіт можуть вимагати плату за зняття та установку шин. Знову ж – варто уточнювати вартість послуг заздалегідь. Варто відзначити, що це дуже розповсюджена практика" на сумнівних сервісах у спекотний сезон.

У прайсі трапляються такі роботи, як "зняття ковпаків", "змазка шпильок/болтів", "упаковка шин" та інші. Варто пам'ятати, що у нормальних майстернях все це робиться безкоштовно.

Загалом же варто користуватися перевіреними шиномонтажами, бо майстри можуть не тільки виманити гроші, але і неякісно виконати роботу. Погано встановлені або накачані колеса – серйозна загроза безпеці.

Більш того, некваліфіковані майстри можуть нашкодити і самому автомобілю. Так, якщо в сервісі немає підйомника, а тільки домкрат, то, якщо його неправильно встановлять, можна нашкодити кузову.

Раніше також згадувалося, як налаштувати автомобільний кондиціонер, щоб вижити у спеку. Насамперед температуру варто знижувати поступово і не направляти холодні потоки повітря на людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація