Коаліція на чолі із Саудівською Аравією припиняє бомбардування повстанців у Ємені

Коаліція на чолі із Саудівською Аравією припиняє бомбардування повстанців у Ємені

У країні панує хаос

Повстанці більше не становлять загрози для цивільних.

Коаліція на чолі з Саудівською Аравією завершує бомбардування позицій повстанців у Ємені.

Державне телебачення Саудівської Аравії повідомило, що коаліція досягла своїх військових цілей.

Нова операція під назвою "Відновлюючи надію" має зосередитися на політичному розв'язанні єменської кризи, а також на питаннях безпеки та боротьби з тероризмом у самій Саудівській Аравії.

Протягом майже місяця коаліція завдавала ударів з повітря, аби зупинити наступ повстанців-хуситів у Ємені, хоча зазвичай їй це не вдавалося. Речник коаліції, генерал-майор Ахмед аль-Асірі заявив на прес-конференції у Ер-Ріяді, що операцію завершили "на основі прохання єменського уряду і президента Абда Раббо Мансура Гаді".

Він зазначив, що повстанці більше не становлять загрози для цивільних, однак не виключив можливості нових авіаударів у майбутньому.

За даними ВООЗ, з кінця березня у Ємені загинули близько 950 людей. Ці цифри надали медичні установи Ємену, і реальна кількість жертв військових дій може бути набагато вищою.

У країні панує хаос, відколи у січні хусити за допомогою підрозділів армії, що підтримують поваленого екс-президент Алі Абдаллу Салеха, взяли під контроль столицю країни Сану і помістили під домашній арешт президента Абда Раббо Мансура Гаді. Згодом пан Гаді втік з Сани до міста Аден на півдні країни, а наприкінці березня взагалі покинув країну, коли хусити досягли передмість Адена.

Нагадаємо, що стало відомо, які військові кораблі США відправили до Ємену

Повʼязані теми:

Наступна публікація