Савченко заговорила про відсторонення Путіна і Порошенка заради відносин із РФ

Савченко заговорила про відсторонення Путіна і Порошенка заради відносин із РФ

Фото: Reuters

Парламентарій закликала прибрати "старих політиків".

Нардеп від "Батьківщини" Надія Савченко в інтерв'ю ВВС.Україна висловила думку, що для налагодження відносин з РФ потрібно прибрати президента України Петра Порошенка і главу РФ Володимира Путіна.

"Якщо прибрати Путіна і Порошенка, то можна налагодити відносини. Але тільки за цих двох умов", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання про те, чи не відіграє критика Порошенка на руку Кремлю, Савченко відповіла: "Якщо не першого Порошенка прибрати, то першого Путіна. Але треба прибирати старих політиків".

Примітно, що це не перша скандальна заява Савченко після звільнення. Так, 7 червня депутат Верховної Ради Надія Савченко заявила, що потрібно провести прямі переговори з "ДНР" і "ЛНР". Також вона зазначила, що готова особисто проводити переговори з ватажками терористів.

Після цієї заяви з Савченко зустрівся президент України Петро Порошенко. За словами нардепа, президент проти ідеї прямих переговорів Києва з бойовиками "ДНР" і "ЛНР".

"З президентом ми говорили сьогодні на цю тему. Президент дотримується тієї лінії, яку зараз озвучила СБУ, то безпосередньо обговорювати в тому контексті, як я хочу, можна тільки звільнення заручників. В принципі я тільки це й збиралася обговорити", - сказала Савченко.

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький, в свою чергу, доручив створити робочу групу для проведення переговорів з народним депутатом України Надією Савченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація