"Месники": фінальна битва за Всесвіт

"Месники": фінальна битва за Всесвіт

Після багатьох років боротьби Месники зійшлися з найсильнішим уособленням зла — Таносом, який прагне заволодіти Всесвітом.

Цього тижня Marvel Studios представила 19-ту частину з історії Всесвіту Marvel, що отримала назву "Месники: Війна нескінченності" та стала наймасштабнішою за 10 років існування циклу.

Продюсер фільму Кевін Файгі давно та довго наводив туману щодо майбутнього цього фільму. Спочатку його розділили на дві частини, потім вирішили взагалі зробити окремими стрічками, а останній місяці навіть створили кілька фейкових сценаріїв, щоб уникнути передчасних спойлерів у Мережі.

Після "Чорної пантери" аудиторія як ніколи зацікавилася супергероями, тому перед Месниками стояло непросте завдання не розчарувати глядачів. Ентоні та Джо Руссо вже давно посідають ключову режисерську позицію у кіностудії, зарекомендувавши себе якнайкраще. Свого часу саме вони врятували сиквел Капітана Америки "Перший месник: Друга війна", зробивши його привабливим для будь-якої глядацької аудиторії.

Можна сміливо сказати, що цього разу вони навіть перевершили себе і створили справжню кіно-бомбу, події якої зі світу людей перетікають у безкраї космічні простори, а героям постійно доводиться вирішувати якісь складні питання, пов’язані з дружбою, коханням або внутрішніми конфліктами.

Якщо говорити про сюжет, цього разу творці стрічки вирішили відійти від оригінального коміксу та зробили Брюса Бенера (Халка) тим, хто має попередити всіх про загрозу прибуття Таноса — лиходія, який хоче зібрати усі Камені Вічності та стати наймогутнішою істотою Всесвіту, у наслідок чого може загинути майже все живе у ньому. Тоні Старк (Залізна людина) та Доктор Стрендж, розуміючи масштаби біди, роздумують над можливою стратегією протистояння титану, у той час як Тор та вартові Галактики намагаються знайти інші камені та спосіб знищення Таноса.

Через наявність кількох сюжетних ліній та стрімкого перемикання фокусу з однієї історії на іншу фільм може здатися не зовсім цілісним. З одного боку ми бачимо Тоні Старка, якому важко пристосуватися до позиції Доктора Стренджа, який раптово стає лідером. З іншого — спостерігаємо за вартовими Галактики, які вперше не можуть врятувати все і всіх і через це мусять довіритися Тору. Тому глядачеві варто приготуватися до швидкого коливання емоцій, щоб встигнути зрозуміти кожного з них.

На противагу їм з’являється титан Танос, який взагалі не сприймається як суцільне зло, як це було у випадку з його попередником Альтроном. Більше того, він є чи не найбільш суперечливим персонажем, що є уособленням смерті та насильства, а за мить — любові та мудрості. Він впевнено може стати харизматичним злодієм на кшталт Локі та Еріка Кілмонгера.

Окремо хочеться поговорити про акторську гру. Взаємодія Кріса Пратта та Кріса Хемсворта є однією з родзинок стрічки, адже вони продовжили той комічний дух, притаманний останньому сольному фільму про Тора. Роберт Дауні-молодший змусив переосмислити свого персонажа — за що йому варто подякувати. Бенедикт Камбербетч чітко дав зрозуміти, що він природньо влився у склад Месників. Харизма Кріса Еванса з бородою була неперевершеною. А ось персонаж Гамори зміг викликати відчуття справжнього болю.

Своїми спецефектами та масштабними батальними сценами саме ця частина чимось нагадує стрічки "Перший месник: Протистояння" та "Еру Альтрона". У випадку, якщо ви більше прагнете отримати відповіді на глобальні питання, як це було у "Чорній пантері", вам варто дочекатися наступного фільму про Ваканду від Райана Куглера.

Особисто я поставив би фільму 10 з 10 балів за його свіжість та революційність. Під час найепічніших моментів іноді просто хотілося кричати. А у деякі трагічні події було важко повірити. Я помітив, що більшість глядачів залишала кінозал з широко розплющеними очима — і я можу їх зрозуміти. Цією стрічкою Marvel вдалося змусити мене чекати на наступні фільми, а це трапляється нечасто.

Приєднуйтеся також до групи ТСН.Блоги на facebook та слідкуйте за оновленнями у розділі! 

Повʼязані теми:

Наступна публікація