Абрикосовий сорбет з амарето

Дата публікації
Перегляди
2236
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Абрикосовий сорбет з амарето

Фото: picantecooking.com/ТСН.ua

Цей літній десерт виходить дуже ніжним, а під час його приготування ви не використаєте ні краплі жиру.

Мабуть, багато хто помітив, що сорбетами я не захоплююсь, судячи з кількості їх рецептів на сайті, але все ж таки, любителів нежирного морозива я таки потішу. Їх буде все більше та більше.

У мене просто, як у того поштаря з велосипедом із відомого мультику, вдалого рецепта чи то формули не було. Та й не знала я всі можливості застосування сорбетів, але мала кулька у келиху холодного ігристого літнім вечором все назавжди змінила. Так чи інакше, тепер різних сорбетів буде більше.

А цей казковий десерт з печених абрикосів з амарето вдався ну просто винятково вдалим. Він здається таким кремовим та оксамитовим, що аж не віриться, що там немає ані краплі жиру.

І цій надзвичайній консистенції він завдячує винятково техніці приготування. Тож шорсткість навіть у сорбеті можна приборкати.

Загалом, на його ніжну консистенцію впливає кілька факторів: фрукти, м'якоть, аромат та смак яких концентрується в процесі запікання; кількість цукру та саме приготування цукрового сиропу; невелика кількість желатину у складі; алкоголь, який у цьому випадку не лише стримує формування великих кристалів льоду, а й ароматизує.

Звісно ж, за цією технікою та пропорціями можна робити сорбет і з інших фруктів, особливо таких як персики, нектарини чи сливи. Буде чудово та казково.

Фото: picantecooking.com

Через постійні дискусії щодо алкоголю можна його не додавати. Але бажано цей інгредієнт не упускати, оскільки він впливає на техніку приготування і консистенцію сорбету.

Також можна просто покропити ним абрикоси перед запіканням. У такому разі аромат амарето збережеться, а от алкоголь під час запікання випарується. Але такий спосіб приготування може вплинути на консистенцію десерту. Тобто вибір за вами.

Інгредієнти:

  • 1,2 кг абрикосів (помити, розрізати кожну навпіл, кісточку видалити);
  • 120 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 5 г желатину;
  • сік 1 лимона;
  • 30 мл амарето.
Фото: picantecooking.com

Приготування:

1) Духовку розігріти до 190ᵒС.

2) Абрикоси викласти у жаротривкий посуд в один шар, посипати 2 ст. л. цукру, взявши його від загальної кількості й вставити фрукти до розігрітої духовки.

Фото: picantecooking.com

3) Пекти поки фрукти повністю зм'якнуть. Дістати з духовки й залишити дещо вистигнути.

Фото: picantecooking.com

4) Перекласти абрикоси в чашу блендера, разом з соком, що стік після запікання. Збити все до однорідності й протерти через мілке сито, остудити й поставити в холодильник на 2-3 години охолоджуватись.

Фото: picantecooking.com

5) Коли абрикоси вистигли, желатин помістити в невеликий посуд, додати 50 мл води, перемішати й залишити набрякати.

Фото: picantecooking.com

6) Решту цукру помістити в невеликий сотейник, додати решту води й довести до кипіння. Варити приблизно хвилину після закипання. Зняти з вогню, трішки остудити й додати желатин. Мішати до повного розчинення останнього.

Сотейник з сиропом та желатином помістити в миску з холодною водою. Остуджувати, часто помішуючи. Коли рідина сягне кімнатної температури, вилити її до протертих абрикосів разом з лікером амарето та лимонним соком. Добре вимішати.

7) Перелити абрикосову масу в мороженицю, заморозити вміст. Коли сорбет заморозиться (до консистенції м'якого морозива), перекласти його в інший чистий посуд з кришкою. Поставити морозиво в морозильну камеру остаточно затвердіти. Це займе 1-2 години. Сорбет з абрикосів готовий.

Фото: picantecooking.com

ЯКЩО У ВАС НЕМАЄ МОРОЖЕНИЦІ:

Перелити масу в чистий лоток з кришкою і поставити до морозильної камери. Мішати морозиво, розбиваючи грудки, кожні 15 хвилин протягом перших 2-х годин. Найкраще це робити вінчиком. Результат буде помітно кращим, ніж під час помішування просто виделкою.

Фото: picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
2236
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація