Абрикосовий сорбет з амарето

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Абрикосовий сорбет з амарето

picantecooking.com/ТСН.ua

Цей літній десерт виходить дуже ніжним, а під час його приготування ви не використаєте ні краплі жиру.

Мабуть, багато хто помітив, що сорбетами я не захоплююсь, судячи з кількості їх рецептів на сайті, але все ж таки, любителів нежирного морозива я таки потішу. Їх буде все більше та більше.

У мене просто, як у того поштаря з велосипедом із відомого мультику, вдалого рецепта чи то формули не було. Та й не знала я всі можливості застосування сорбетів, але мала кулька у келиху холодного ігристого літнім вечором все назавжди змінила. Так чи інакше, тепер різних сорбетів буде більше.

А цей казковий десерт з печених абрикосів з амарето вдався ну просто винятково вдалим. Він здається таким кремовим та оксамитовим, що аж не віриться, що там немає ані краплі жиру.

І цій надзвичайній консистенції він завдячує винятково техніці приготування. Тож шорсткість навіть у сорбеті можна приборкати.

Загалом, на його ніжну консистенцію впливає кілька факторів: фрукти, м'якоть, аромат та смак яких концентрується в процесі запікання; кількість цукру та саме приготування цукрового сиропу; невелика кількість желатину у складі; алкоголь, який у цьому випадку не лише стримує формування великих кристалів льоду, а й ароматизує.

Звісно ж, за цією технікою та пропорціями можна робити сорбет і з інших фруктів, особливо таких як персики, нектарини чи сливи. Буде чудово та казково.

picantecooking.com

Через постійні дискусії щодо алкоголю можна його не додавати. Але бажано цей інгредієнт не упускати, оскільки він впливає на техніку приготування і консистенцію сорбету.

Також можна просто покропити ним абрикоси перед запіканням. У такому разі аромат амарето збережеться, а от алкоголь під час запікання випарується. Але такий спосіб приготування може вплинути на консистенцію десерту. Тобто вибір за вами.

Інгредієнти:

  • 1,2 кг абрикосів (помити, розрізати кожну навпіл, кісточку видалити);
  • 120 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 5 г желатину;
  • сік 1 лимона;
  • 30 мл амарето.
picantecooking.com

Приготування:

1) Духовку розігріти до 190ᵒС.

2) Абрикоси викласти у жаротривкий посуд в один шар, посипати 2 ст. л. цукру, взявши його від загальної кількості й вставити фрукти до розігрітої духовки.

picantecooking.com

3) Пекти поки фрукти повністю зм'якнуть. Дістати з духовки й залишити дещо вистигнути.

picantecooking.com

4) Перекласти абрикоси в чашу блендера, разом з соком, що стік після запікання. Збити все до однорідності й протерти через мілке сито, остудити й поставити в холодильник на 2-3 години охолоджуватись.

picantecooking.com

5) Коли абрикоси вистигли, желатин помістити в невеликий посуд, додати 50 мл води, перемішати й залишити набрякати.

picantecooking.com

6) Решту цукру помістити в невеликий сотейник, додати решту води й довести до кипіння. Варити приблизно хвилину після закипання. Зняти з вогню, трішки остудити й додати желатин. Мішати до повного розчинення останнього.

Сотейник з сиропом та желатином помістити в миску з холодною водою. Остуджувати, часто помішуючи. Коли рідина сягне кімнатної температури, вилити її до протертих абрикосів разом з лікером амарето та лимонним соком. Добре вимішати.

7) Перелити абрикосову масу в мороженицю, заморозити вміст. Коли сорбет заморозиться (до консистенції м'якого морозива), перекласти його в інший чистий посуд з кришкою. Поставити морозиво в морозильну камеру остаточно затвердіти. Це займе 1-2 години. Сорбет з абрикосів готовий.

picantecooking.com

ЯКЩО У ВАС НЕМАЄ МОРОЖЕНИЦІ:

Перелити масу в чистий лоток з кришкою і поставити до морозильної камери. Мішати морозиво, розбиваючи грудки, кожні 15 хвилин протягом перших 2-х годин. Найкраще це робити вінчиком. Результат буде помітно кращим, ніж під час помішування просто виделкою.

picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Наступна публікація