Авторська тушкована капуста з чорносливом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Незвичайна, легка в приготуванні та ароматна домашня страва, яку ви точно захочете приготувати.

Коли старша донька попросила тушкованої капусти, я не змогла їй відмовити. Але зрадити собі я теж не могла, не вмію я готувати просто страви. Мені життєво необхідно поміркувати над технікою приготування, смаковими поєднаннями та тим, як зробити їх особливими.

Родина та знайомі, які знають, що за страви готуються у нас вдома, постійно питали щодо старшої доньки: "А що вона буде їсти в садочку чи в шкільній їдальні?". Виявилось, що у свій час в садочку, а зараз в шкільній їдальні, моя Емма насолоджується їжею не менше, ніж вдома. І час від часу просить тушковану капусту, як в школі. Але вам я цього пропонувати не буду, а поділюсь рецептом незвичайної тушкованої капусти. Авторської.

В приготуванні страви все дуже просто. Є кілька етапів приготування, а інгредієнти додаються не всі разом, а по черзі. Це потрібно, щоб консистенція і аромат були яскравими. Важливе значення має якісний чорнослив.

В рецепті я вказала вагу чищеного чорносливу, хоч купую завжди чорнослив з кісточкою в бабусь. Він найароматніший і його не поливають цукровим сиропом для блиску, як це роблять недобросовісні продавці на базарах. Не кажучи вже про птахів, які часто сідають на такий товар.

Тому краще купувати чорнослив у бабусь, розкладений у пакетики. І бабусям допоможете, і чорнослив смачний у вас буде. Чистити його не обов'язково для тушкування з капустою, але я люблю їсти страву і не перейматись, що на зуби попаде кісточка.

Коли я вже приправляла капусту для подачі, її смак здавався мені маловиразним, попри те, що я мала дуже ароматний чорнослив, ідеальний баланс солі та цукру й навіть прянощі там були.

І тоді я зробила те, що часто роблю з іншими стравами, особливо з десертами, аби зробити їх смак більш виразним. Я додала сік половини лимона і все стало на свої місця. Тому не дивуйтесь цьому інгредієнту, а просто додавайте його. Якщо страва здасться Вам кислуватою — покладіть трішки цукру.

Інгредієнти:

  • 50 мл рослинної олії;
  • 1 цибулина, порізати півкільцями;
  • 1 кг капусти, нашинкувати;
  • 100 г чорносливу, вага без кісточки, крупно порізати;
  • 70 г томатної пасти;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. меленого духмяного перцю;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. меленого коріандру;
  • 200 мл води;
  •  ½ соку лимона.

Приготування покроково:

1) У глибокій великій пательні розігріти рослинну олію. Додати цибулю й тушкувати, помішуючи, до м'якості цибулі.

капуста, ддя блогів_1

2) Додати капусту, сіль та 100 мл води. Добре перемішати, накрити кришкою й тушкувати на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки капуста повністю зм'якне і суттєво зменшиться в об'ємі, 7-9 хвилин.

капуста, ддя блогів_2

3) Додати томатну пасту та цукор, тушкувати, помішуючи, не накриваючи кришкою, ще 4-5 хвилин.

капуста, ддя блогів_3

4) Додати чорнослив, духмяний перець, коріандр, лимонний сік й влити решту води. Тушкувати все разом, часто помішуючи, до майже повного випаровування рідини.

капуста, ддя блогів_4

5) Зняти капусту з вогню та перекласти на сервірувальний посуд.

капуста, ддя блогів_6

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції