Беф бургіньйон: найпростіший рецепт

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це дуже проста і напрочуд смачна м’ясна французька страва з вишуканим смаком.

Беф бургіньйон, або яловичина по-бургундськи — дуже проста і напрочуд смачна французька страва, яка отримала велику популярність після видання книги Джулії Чайлд, а потім і після виходу фільму "Джулі і Джулія". Суть його дуже проста — обсмажена яловичина тушкується з овочами в червоному вині. Саме останнє надає м’ясу вишуканого смаку і робить його дуже ніжним.

Оскільки цю страву вигадали французькі селяни, канонічного рецепта м’яса по-бургундськи просто не існує. Тому я пропоную вам свій варіант — простий, зрозумілий і обов’язково смачний.

Час підготовки — 20 хвилин.

Час приготування — 2 години.

Вам знадобиться:

  • яловичина (лопатка) — 1 кг;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • бульон (яловичий або овочевий) — 300 мл;
  • печериці — 300 г;
  • вино (червоне сухе) — 1 пляшка;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • часник — 2 зубчики;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • сіль та перець — за смаком.

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Яловичину поріжте великими кубиками з боком близько 5 см. Розігрійте пательню з оливковою олією і обсмажте на ній шматки м'яса з усіх боків до утворення коричневої скоринки. Обсмажене м'ясо викладіть у жароміцну каструлю з кришкою. Пательню не мийте.

2. Моркву, цибулю і часник почистіть і поріжте великими шматками. На цій же пательні обсмажте овочі протягом 4-5 хвилин. Додайте сіль, перець, томатну пасту, борошно і 100 мл бульйону. Тушкуйте ще 2-3 хвилини. Окремо обсмажте на пательні нарізані на 2 частини печериці. Відставте їх у бік.

3. Овочеву суміш перекладіть до м'яса, додайте бульйон, червоне сухе вино, лавровий лист, сіль і перець. Закрийте жаровню кришкою і поставте до духовки на 2-2,5 години. За 20 хвилин до готовності додайте в жаровню печериці та злегка перемішайте. Подавайте беф бургіньйон з картопляним пюре або відвареною картоплею.

Яловичина по-бургундськи, для блогів
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції