Бездріжджовий хліб з маком і кунжутом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей простий рецепт стане справжньою знахідкою для всіх любителів ароматної домашньої випічки.

Хочете смачного та корисного хлібця на сніданок або обід? Обов'язково спробуйте цей рецепт. Тут не доведеться заздалегідь готувати опару, довго вимішувати тісто та звикати до дріжджів. Процес приготування забирає не більше 15 хвилин, далі за вас працюватиме духовка, а от результат перевершить очікування. Тож до справи! 

Час приготування: 60 хвилин

Інгредієнти: 

  • 200 г пшеничного борошна;
  • 50 г цільнозернового борошна;
  • 300 мл кефіру;
  • 2 ст. л. вівсяних пластівців;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ст. л. обсмаженого кунжуту;
  • 2 ст. л. сирого маку;
  • 1 ч. л. меду;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. розпушувача;

Приготування покроково:

1. У глибокій мисці змішати всі сухі інгредієнти: борошно, пластівці, сіль, розпушувач.

Бездріжджовий хліб, для блогів_2

2. В окрему миску наливаємо кефір, додаємо соду і залишаємо на 5 хвилин. В цей час кефір погасить соду. Суміш трохи збільшиться в об'ємі.

Бездріжджовий хліб, для блогів_4

3. На пательні підсмажуємо кунжут до золотистого кольору.

Бездріжджовий хліб, для блогів_5

4. У миску з кефіром додаємо рослинну олію і мед. Добре перемішуємо.

Бездріжджовий хліб, для блогів_6

5. У сухі інгредієнти виливаємо кефірну суміш і добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо мак і кунжут, ще раз добре перемішуємо.

Бездріжджовий хліб, для блогів_8

6. Дно форми застеляємо пергаментом або змащуємо рослинною олією. Викладаємо тісто і ставимо в розігріту до 200°C духовку.

Бездріжджовий хліб, для блогів_9

Випікаємо 40-45 хвилин. Час приготування залежить від розміру форми. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції