Брюссельська капуста з печерицями

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

У такому виконанні та поєднанні брюссельською капустою з задоволенням ласувала навіть моя донька.

Така брюссельська капуста чудово пасує до м'яса, практично будь-якого. А також, якщо не використовувати сир, страва буде цілком пісною і вегетаріанською.

Якщо готувати її як основну страву, то кількість інгредієнтів потрібно збільшити принаймні вдвічі. Кількості яка наведена у рецепті вистачить на гарнір до основної страви для двох осіб, залежно від апетиту. Але як основної страви, то, напевно, для однієї особи.

Приготування брюссельської капусти розпочинається на пательні, щоб швидко випарувати зайву рідину з інгредієнтів і щоб капуста могла потім пектись, а не тушкуватись, завдяки чому в ній з'являються солодкі нотки і менше відчувається притаманна їй гіркуватість.

Взагалі печена брюссельська капуста має багатший смак, ніж відварена. Тому рекомендую її саме запікати. Асортимент додатків до цього надзвичайно корисного, але не найцікавішого смаком овочу, просто нескінченний. У такому виконанні та поєднанні брюссельською капустою з задоволенням ласувала навіть моя донька яка, у свої шість років, стала набагато більш вибагливою в їжі ніж раніше.

За бажанням, щоб ще більше урізноманітнити смак страви, в самому кінці приготування разом із сиром можна додати підрум'янені на сухій пательні соняшникові або гарбузові зернята, чи пластівці мигдалю.

Інгредієнти:

  • 350 г брюссельскої капусти;
  • 150 г печериць, помити і розрізати на 4 частини кожну;
  • 3 зубці часнику, дрібно порізати;
  • 30 мл оливкової олії;
  • сіль до смаку;
  • 1/2 ст. л. меду
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту;
  • 15 г твердого сиру (пармезан чи грана падано), дрібно натерти.
Брюссельська капуста з печерицями, для блогів_1
picantecooking.com

Приготування:

1) Духовку розігріти до 180°С.

2) У капусти зняти листочки, що відстають або пожовкли. Зрізати підсохлі ніжки. Помити та розрізати більші голівки навпіл, а менші залишити як є.

Брюссельська капуста з печерицями, для блогів_3
picantecooking.com

3) На великому вогні розігріти пательню або жаротривкий посуд, в якому можна смажити, а потім поставити до духовки. Додати оливкову олію і брюссельську капусту. Посолити і смажити, помішуючи, поки не почне рум'янитись.

Брюссельська капуста з печерицями, для блогів_4
picantecooking.com

4) Додати гриби і добре перемішати, смажити, поки не випарується сік, який пустять гриби.

Брюссельська капуста з печерицями, для блогів_5
picantecooking.com

5) Додати часник, мед і бальзамічний оцет. Перемішати, зняти з вогню і вставити до розігрітої духовки.

Брюссельська капуста з печерицями, для блогів_6
picantecooking.com

6) Пекти 8-10 хвилин, до м'якості капусти. Все повинно добре підрум'янитись.

7) Дістати брюссельську капусту з грибами з духовки, приправити чорним свіжо змеленим перцем і тертим сиром. Подавати одразу ж.

Брюссельська капуста з печерицями, для блогів_7
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції