Булочки з вишнями та домашнім сиром

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

На перший погляд може здатися, що це звичайні булочки, але, насправді, в їхньому рецепті є секретний інгредієнт.

Мені важко уявити собі літо без сезонної випічки з ягодами та фруктами. Ці булочки з вишнями та домашнім сиром — саме такий вид випічки. Хоч їх можна пекти й в інші пори року із замороженими вишнями чи навіть з вишнями у власному соку і не додавати цукру до останніх. Такі булочки ще й чудові у тому, що порційні — ви одразу отримуєте ідеальну порцію випічки.

До речі, коли я виставила рецепт булочок з полуницями, на сторінці Picantecooking в Instagram мені написали: "Це ватрушки з полуницями тільки з пудингом?". Напишу одразу, я не росла на радянсько-ГОСтівській випічці і не маю чіткого розуміння, де закінчується булочка і починається ватрушка. І якщо чесно, мало мене це цікавить. У моєму дитинстві були пиріжки, пироги та булочки. І ці з вишнями та сиром теж — булочки. Якщо вам смачніше їх їсти називаючи ватрушками, будь ласка.

Пропоную вашій увазі ще одне чудове тісто для булочок. Воно особливе тим, що готується з додаванням вареної товченої картоплі, що робить випічку особливо м'якою, ніжною і вона довго залишається свіжою. А саме приготування тіста доволі просте і стандартне, хоч є одне але. Після замішування воно виходить липким, але після підростання значно менше липне до рук, і я навіть не підсипала борошна, коли формувала булочки. І в жодному разі не варто це робити під час замішування тіста.

Не зловживайте правильною технікою формування булочок. Саме завдяки цьому вони залишаються гарними та круглими, а не незрозумілої форми з незграбним виглядом.

І щодо вишень, якщо використовуєте свіжі, тоді краще взяти цілу столову ложку крохмалю, щоб "зв'язувати" сік, який буде витікати з них під час випікання булочок. А якщо візьмете морожені вишні, повністю їх розморозивши, то вистачить і 1/2 столової ложки крохмалю, адже велику кількість соку вони випустять вже під час розморожування. А вишням у власному соку взагалі вистачить 1/4 столової ложки крохмалю.

За бажання, такі булочки можна спекти і зі сливами чи персиками. Буде теж дуже смачно.

Інгредієнти:

  •  450 г борошна;
  •  25 г свіжих дріжджів;
  •  250 мл молока;
  •  100 г цукру;
  •  100 г вершкового масла кімнатної температури;
  •  150 г вареної картоплі (потовкти гарячою чи подрібнити пресом для картоплі).

Для начинки:

  •  200 г домашнього сиру;
  •  1 яйце;
  •  5 ст. л. цукру;
  •  400 г вишень без кісточок;
  •  ½ -1 ст. л. крохмалю (залежить від виду вишень. Про пропорції читайте у передмові).

Для посипки:

  •  60 г борошна;
  •  50 г волоських горіхів;
  •  50 г цукру;
  •  60 г холодного вершкового масла, порізати кубиками;
  •  1 ч. л. меленої кориці.

Приготування:

1) У глибокій мисці змішати молоко, цукор та дріжджі. Вимішати до повного розчинення дріжджів.

Булочки з вишнями, для блогів_1
picantecooking.com

2) Додати решту інгредієнтів і замісити м'яке, трішки липке тісто (воно стане менш липким згодом). Вручну місити 10-15 хвилин або 5-6 хвилин у планетарному міксері.

Булочки з вишнями, для блогів_8
picantecooking.com

3) Накрити миску з тістом кришкою чи харчовою плівкою й залишити на 1-1,5 години підходити, доки тісто виросте удвічі.

Булочки з вишнями, для блогів_9
picantecooking.com

4) Усі інгредієнти для посипки помістити до чаші блендера й збити їх до крихтоподібної консистенції. Якщо нема блендера, тоді розтерти все разом виделкою.

Булочки з вишнями, для блогів_10
picantecooking.com

5) Вишні помістити до глибокої миски, додати 3 ст. л. цукру та крохмаль. Добре перемішати.

Булочки з вишнями, для блогів_11
picantecooking.com

6) Сир помістити в глибоку миску, додати яйце та 2 ст. л. цукру. Добре вимішати.

Булочки з вишнями, для блогів_12
picantecooking.com

7) Коли тісто підійшло, його обім'яти, викласти на робочу поверхню, присипану борошном й розділити на 12 частин (приблизно по 80 г тіста).

Булочки з вишнями, для блогів_13
picantecooking.com

8) З кожної частинки тіста сформувати круглу булочку, кілька разів заминаючи краї під низ. Викласти на деко, застелене пергаментом, зберігаючи інтервал між булочками. Залишити на 10 хвилин.

Булочки з вишнями, для блогів_14
picantecooking.com

9) Кожну булочку розплющити долонею, якомога більше притискаючи тісто так, щоб утворились грубші краї та тонша середина.

Булочки з вишнями, для блогів_15
picantecooking.com

10) Рівномірно викласти на булочки сир, приблизно 1,5 ст. л.

Булочки з вишнями, для блогів_2
picantecooking.com

11) Зверху викласти вишні, приблизно 2 ст. л.

Булочки з вишнями, для блогів_3
picantecooking.com

12) Краї ретельно змастити яйцем. Посипати булочки з вишнями підготовленою посипкою. Духовку розігріти до 180ᵒС. Залишити булочки підростати, доки духовка розігрівається.

Булочки з вишнями, для блогів_4
picantecooking.com

13) Вставити булочки з вишнями до розігрітої духовки та пекти 20-25 хвилин. Вони повинні добре підрум'янитись. Дістати випічку з духовки та залишити на 10 хвилин на деку як є.

Булочки з вишнями, для блогів_5
picantecooking.com

14) Посипати булочки з вишнями та домашнім сиром цукровою пудрою і подавати.

Булочки з вишнями, для блогів_6
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції