Цибульники з маком на смальці

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Таке хрумке печиво точно вразить вас своїм незвичним смаком.

Несолодке хрумке печиво з книжки української кулінарки Дарії Цвек нагадало мені прабабцю. Вона дуже любила пересмажену цибулю у супі, доводила її до того, щоб та була аж темно-коричнева.

Досі пам'ятаю той для мене гіркий та несмачний суп. Тут же — ідельний баланс — хрумке солоне печиво, схоже на крекер зі смаком цибулі.

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 150 г смальцю (вершкового масла або маргарину);
  • 150 г маку;
  • 2 середні цибулини;
  • 3 яйця;
  • сіль;
  • чайна ложка розпушувача.
Цибульники, для блогів_1
instagram.com/juliya_levicka

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Цибулю підсмажуєте до прозорості у 2 столових ложках смальцю (вершкового масла або маргарину). Охолоджуєте.

2. В блендер з насадкою-ножем закидаєте борошно, мак, розпушувач, смалець. Перетираєте.

3. Додаєте яйця, сіль та цибулю. Знову збиваєте.

4. Тісто викладаєте на посипаний борошном стіл, розкачуєте десь 0,5-1 сантиметр у товщину, нарізаєте на ромбики або за допомогою склянки на кружальця.

4. Випікаєте на деко, застеленому пергаментом за температури 200 градусів.

5. До випікання можете змастити яйцем, якщо хочете, аби печиво блищало, але без блиску теж смачно.

Цибульники, для блогів_3
instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції