Домашні бургери з індичкою та руколою

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це дуже ситна і апетитна страва, смак якої не зрівняється із жодним фастфудом.

Що може бути смачніше за бургер? Тільки домашній бургер з індичою котлетою та руколою! Все в ньому досконале: від булочок до томатного соусу. Цей смак не зрівняється із жодним фастфудом.

Дуже м’яка і пухкенька булочка, підсушена на грилі, щедро змащена домашнім томатним соусом з цибулею, в поєднанні із соковитою котлетою і плавленим сиром, кружальцями помідора та свіжою руколою. Ну правда ж смачно звучить?

Ідеальний домашній бургер починається із досконалої булочки. До речі, зробити їх можна завчасно і зберігати потім, пофасувавши по кілька штук у пакетики. Булочки таким чином залишатимуться впродовж кількох днів м’якими та свіжими.

Бургер з індичкою, для блогів_1
instagram.com/alonka_good

Інгредієнти:

Для булочок:

  • 120 мл теплого молока;
  • 120 мл теплої води;
  • 500 г борошна;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 7 г дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 40 г вершкового масла;
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • 400 г індичого фаршу;
  • 10-15 пластинок твердого сиру;
  • 150 г руколи;
  • 3-4 помідори;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • ½ цибулини;
  • мелений перець;
  • дрібка солі.

Приготування:

1. Щоб приготувати тісто для ідеальних домашніх бургерних булочок, необхідно у великій глибокій мисці змішати тепле молоко з водою, додати дріжджі, одну столову ложку цукру та 70 г борошна. Все перемішати, накрити миску харчовою плівкою і поставити на 15-20 хвилин у тепле місце.

2. Коли дріжджі "оживуть", в миску насипати ще дві столові ложки цукру, дрібку солі і розбити яйце. Далі в тісто просипати через сито близько 430 г борошна і замісити злегка липкувате тісто. Додати попередньо розтоплене у мікрохвильовій чи на водяній бані вершкове масло.

3. Знову накрити тісто і залишити підходити на півгодини. Після чого сформувати з нього 8-10 кульок, ще раз вимісити їх і викласти на деко. Краще розкласти по 4 штуки на одну поверхню, з достатньо великою відстанню між булочками, враховуючи, що вони збільшаться вдвічі.

4. Тісто, сформоване в кульки, знову накрити плівкою або рушничком. І залишити булочки у теплому місці на годину.

5. Перед випіканням булочки змастити збитим яйцем і посипати кунжутом або маком. Відправити у духовку розігріту до 180 градусів на 15-20 хв. Запікати до золотистої скоринки, почекати доки вони вистигнуть.

6. Коли всі булочки будуть готові, можна приступати до формування бургера. Для цього необхідно спочатку посмажити котлети. Індичий фарш посолити і поперчити, відбити. Для цього потрібно взяти у руки масу і різко кинути назад в миску, процедуру повторити 15-20 разів.

Бургер з індичкою, для блогів_5
instagram.com/alonka_good

7. Тепер можна сформувати тонкі котлети і обсмажити на пательні чи грилі з обох боків до готовності. Тим часом розрізати булочки і теж підсушити їх на пательні або грилі.

8. На обсмажені котлети викласти пластинки сиру, не знімаючи м'ясо з вогню. Булочки тим часом можна змастити томатним соусом з цибулею.

9. Готувати його дуже просто, варто лиш обсмажити на олії дрібно нарізану цибулю, додати томатну пасту та кілька столових ложок води, посолити, поперчити і насипати 1 чайну ложку цукру. Тушкувати 3 хвилини.

Бургер з індичкою, для блогів_10
instagram.com/alonka_good

10. Далі на змащені соусом булочки, потрібно викласти котлети із розтопленим сиром, додати кружальця помідорів, трохи руколи і накрити верхньою частиною булки, знизу теж змащеною соусом. Зробити так зі всіма домашніми бургерами і можна насолоджуватися їхнім неповторним смаком.

Бургер з індичкою, для блогів_11
instagram.com/alonka_good

До речі, із соусом та начинкою можна експериментувати. Наприклад, приготувати домашній майонез чи сирний соус, покласти обсмажений бекон або відразу кілька котлет.

Бургер з індичкою, для блогів_8
instagram.com/alonka_good

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/alonka_good

Залиште свій коментар

Вибір редакції