Домашня шаурма на сніданок

Домашня шаурма на сніданок

Фото: ТСН.ua

Це чудова страва для початку дня — вона смачна, швидко готується, а головне, ви можете бути впевненими в її якості.

Не буду приховувати, я дуже люблю вуличну їжу та страви, які наділили тавром "фаст-фуд", хоча часто в них немає нічого страшного. Якщо готувати все з якісних інгредієнтів, вони будуть не більш калорійними і не більш шкідливими за, скажімо, вареники з картоплею та сметаною, не кажучи вже про шкварки чи той самий холодець зі свинячих ніжок (жах усіх кардіологів).

Попри любов до вуличної їжі як такої, в нас я її не купую, бо не впевнена в якості, а під час подорожі шукаю по відгуках культові місця. Вдома ж, на радість собі та рідним, щоп'ятниці до перегляду фільмів ввечері (наша сімейна традиція), готую щось зі смачного фаст-фуду. А часом і на вихідних, до сніданку, як от цю шаурму.

 

Фото: picantecooking.com

 

Якщо є бажання зробити її ще більше в дусі сніданку, можна додати до начинки і смажені яйця. Тільки не викладайте на лаваш надто багато всього й не забувайте відступати від краю, тоді згортати шаурму буде легше.

Для приготування краще брати великі круглі лаваші. Можна використовувати і звичайні прямокутні, але вони дещо тонші і після змащування соусом можуть рватись, тож в складати шаурму доведеться блискавично швидко.

Інгредієнти для приготування 4 шт.:

  •  50 г листового салату;
  •  2 великі круглі лаваші (перські), розрізати кожен навпіл;
  •  1/2 ріпчастої цибулі, порізати півкільцями (можна замінити зеленою цибулею);
  •  250 г свинини, дрібно порізати (можна використати курятину або телятину);
  •  2 ст.л. смальцю або рослинної олії;
  •  100 г напівтвердого сиру, крупно натерти;
  •  сіль до смаку;
  •  1 помідор, видалити зернята, нарізати соломкою.

 

 

Для соусу:

  •  3 ст.л. майонезу;
  •  3 ст.л. кетчупу;
  •  1 ч.л. гірчиці.

Щоб отримати смачну шаурму, потрібно:

1) Змішати всі інгредієнти для соусу.

2) У пательні на середньому вогні розігріти смалець чи рослинну олію. Викласти м'ясо і добре підрум'янити. Посолити до смаку.

3) Кожну половинку лаваша, відступаючи від країв, змастити 1 ст.л. соусу, зверху викласти листя салату, на нього помідори та цибулю. Посолити до смаку.

4) На овочі рівномірно розкласти сир, а на нього — гаряче м'ясо. 

5) Полити рештою соусу.

 

Фото: picantecooking.com

 

6) Обережно згорнути лаваші в рулет. 

Викласти у прес-тостер для канапок чи на суху сковорідку й, притискаючи лопаткою, злегка підрум'янити шаурму.​​​​​​​

Подавати одразу ж!

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація