Дорада, запечена з овочами та лимоном

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця страва — той випадок, коли корисно, яскраво і дуже просто в приготуванні.

Чергова страва яка просто ідеальна для сімейних трапез і не тільки. Це саме той випадок, коли корисно, яскраво, просто в приготуванні й гарнір готується разом з основною стравою.

Така дорада натерта сушеним орегано, запечена на поживній подушці овочів, з лимоном та зубцями часнику — виходить дуже смачною. І якщо ви не знаєте смаку печеного лимона, то ця страва стане для вас відкриттям. З різко кислого його смак стає солодким, незвичайним і дуже ніжним. Він смачний сам собою, а його сік так вдало підкреслює та доповнює шляхетний смак просто запеченої риби та овочів.

Звісно ж, замість доради можна взяти абсолютно будь-яку середнього розміру рибу. Це навіть не обов'язково має бути морська риба. Це може бути скумбрія або сібас чи навіть прісноводні судак, окунь чи невеликого розміру форель. Набір овочів, як у цьому рецепті, та спосіб приготування підійде для будь-якої з них. Це смачно й дуже корисно.

І пам'ятайте, рибу та овочі найкраще запікати за високої температури. Якщо її пекти надто довго за помірної температури вона стане сухою. І нічим не потрібно її накривати чи класти до рукава.

Інгредієнти:

  • 500 г помідорів чері;
  • 500 г дрібної молодої картоплі, добре помити;
  • 1 великий лимон, розрізати на 8 частин;
  • 1 червона цибулина, почистити, розрізати на 8 частин;
  • 1 велика голівка часнику, розділити на зубці;
  • 50 мл оливкової олії;
  • сіль до смаку;
  • 1 ч. л. сушеного орегано.

Для риби:

  • 2 середнього розміру доради, почистити, випотрошити;
  • 2 ч. л. сушеного орегано;
  • сіль до смаку;
  • 1/2 лимона, порізати півкружечками.

Приготування:

1) Духовку розігріти до 220ᵒС.

2) Картоплю помістити до великої каструлі, залити доверху водою, посолити й поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, варити 2 хвилини й відцідити.

Дорада, для блогів_2
picantecooking.com

3) Перекласти картоплю у великий жаротривкий посуд, додати часник та половину олії, добре перемішати та вставити до розігрітої духовки. Пекти 8-10 хвилин, доки картопля почне рум'янитись.

Дорада, для блогів_3
picantecooking.com

4) Додати помідори, цибулю та лимон. Полити рештою олії, посолити до смаку, перемішати й поставити ще на 10 хвилин до духовки.

Дорада, для блогів_4
picantecooking.com

5) Рибу обсушити паперовим рушником, вздовж кожної тушки зробити глибокий розріз з двох боків, як показано на фото. Дораду посолити та натерти орегано з усіх боків, не забуваючи про черевну порожнину. А всередину риби викласти шматочки лимона.

Дорада, для блогів_5
picantecooking.com

6) Підпечені овочі дістати, посипати орегано, перемішати, а зверху викласти рибу. Вставити до духовки й пекти 15-20 хвилин, до готовності доради. М'якоть риби повинна побіліти, а поверхня дещо підрум'янитись.

7) Подавати дораду одразу ж, разом з овочами, скроплюючи рибу соком печеного лимона.

Дорада, для блогів_6
picantecooking.com

Ідеальним напоєм до такої страви буде добре оходжене, м'яке біле вино на зразок Совіньйон Блан. Або ж, звісно, практично будь-яка детокс-вода чи інші безалкогольні напої.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції