Форшмак з оселедця: два варіанти приготування

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Готувати цю страву дуже просто, головне — підібрати ідеальні пропорції інгредієнтів.

Легендарний форшмак готувати дуже просто. Головне — обрати гарний жирний оселедець та підібрати ідеальні пропорції інгредієнтів. Сьогодні хочу поділитися з вами двома рецептами цієї закуски.

Перший — класичний одеський форшмак — я готував за допомогою м'ясорубки, додаючи вимочений у молоці хліб. А для приготування другого — оригінального рецепта форшмаку з волоським горіхом — знадобились лише ніж та тертушка.

Одразу скажу, що експериментів було безліч, бо в кожного кухаря є свій інгредієнт: то морква, то плавлений сир, або ж навіть майонез. Я обрав два рецепти, які припали мені до смаку. З однієї риби ви можете приготувати обидва та обрати, що смакує саме вам.

Варіант 1: класичний форшмак

Так легендарну закуску готують у багатьох єврейських сім'ях і в Одесі.

Інгредієнти:

  • 100 г філе оселедця (половина риби);
  • 50 г зеленого яблука (половина плоду середнього розміру);
  • 40 мл молока;
  • 20 г ріпчастої цибулі (половина невеликої цибулини);
  • 20 г білого хліба;
  • 2 яєчних білки;
  • 2-3 зелена цибуля.

Приготування покроково:

1. Насамперед варто підготувати всі інгредієнти: відварити яйця, почистити цибулю, з хліба зрізати скоринку. А оселедець почистити, відокремити філе і вибрати кісточки.

Форшмак, для блогів_1
фото: Bene Gusto

2. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, можна двічі, щоб форшмак набув текстури паштету. Готову масу добре перемішуємо, за бажанням приправляємо перцем.

Форшмак, для блогів_2
фото: Bene Gusto

Подавати класичний формшмак можна на грінках з чорного або білого хліба, посипавши подробленою цибулею і тертим жовтком.

Форшмак, для блогів_3
фото: Bene Gusto

Варіант 2: форшмак з волоським горіхом

Інгредієнти:

  • 100 г філе оселедця (половина рибки);
  • 100 г волоських горіхів;
  • 50 г зеленого яблука (половина плоду середнього розміру);
  • 30 г вершкового масла;
  • 20 г ріпчастої цибулі (половина невеликої цибулини);
  • 1 яйце.

Приготування покроково: 

1. Чистимо оселедець, відокремлюємо філе і вибираємо дрібні кісточки. Відварюємо яйце, чистимо цибулю, підсмажуємо горіхи. Масло варто заздалегідь дістати з холодильника.

Форшмак, для блогів_4
фото: Bene Gusto

2. Рибу, горіхи, цибулю подрібнюємо за допомогою ножа. Яблуко і яйце натираємо на дрібній тертушці. Висипаємо все в миску, додаємо масло і добре перемішуємо. Форшмак готовий, можна намащувати на грінки.

Форшмак, для блогів_5
фото: Bene Gusto

Відеоверсія рецептів:

Смачного!

Залиште свій коментар

Вибір редакції