
Ці кекси можна робити як солоними, додавши туди більше солі, так і солодкими — ідеальні обидва варіанти.
Сезон гарбуза це чудовий привід порадувати маленьких ласунів м’якими, ніжними і надзвичайно ароматними гарбузовим кексами, які дуже просто готувати. Мої племінники їх просто обожнюють і з’їдають абсолютно все. Тому я точно знаю, що це безпрограшний варіант.
До того ж кекси за цим рецептом сподобаються навіть тим дітлахам, які не їдять гарбуз взагалі. Бо вони просто не зрозуміють, що він входить до складу цієї випічка. Ці кекси можна робити як солоними, додавши туди більше солі, так і солодкими — ідеальні обидва варіанти. А ще їх можна використовувати замість хліба — і теж буде надзвичайно смачно.
Час підготовки — 10 хвилин.
Час приготування — 35 хвилин.
Вам знадобиться:
- яйце — 2 шт.;
- цукор — 80-100 г;
- борошно — 100 г;
- розпушувач (не аммонійний) — 0,5 ч. л.;
- кориця (мелена) — 0,5 ч. л.;
- соняшникова олія — 3 ст. л.;
- сіль — 1 дрібка.

Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор (80-100 г), 2 яйця, 1 дрібку солі, і 0,5 ч. л. меленої кориці. Перемішайте вінчиком до отримання однорідної консистенції.

2. Додайте 100 г борошна і 0, 5 ч. л. розпушувача і знову добре перемішайте суміш вінчиком.

3. Додайте 3 ст. л. соняшникової олії і змішайте суміш вінчиком. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

4. Гарбуз очистить і відріжте необхідну кількість (150 г). Я рекомендую використовувати солодкі сорти гарбуза, тому попередньо скуштуйте його. Натріть гарбуз на дрібну тертку.

5. Введіть тертий гарбуз до тіста і добре перемішайте, щоб він рівномірно розподілилася.

6. Силіконову або металеву форму для кексів поставте на деко. У кожну комірку вкладіть паперовий кошик для кексів. Заповніть форми на 2/3 висоти. Мені довелося наповнити паперові кошики майже до верху, так як сама силіконова форма була трохи вищою. Відправте до розігрітої духовку приблизно на 35 хвилин. Під час подавання посипте кекси цукровою пудрою.

Відеоверсія рецепту:
Готувати — це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок.
Залиште свій коментар
Залиште свій коментар