Глінтвейн з обліпихою та апельсином

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Якщо ви полюбляєте чай з обліпихи — глінтвейн з цими ягодами вам також сподобається.

Якщо ви полюбляєте чай з обліпихи, який у нас останнім часом став мегапопулярним, такий глінтвейн вам також сподобається. Крім класичного поєднання обліпихи, меду, імбиру та бодяну, додалось вино та апельсин. Напій вийшов дуже вдалим!

За бажанням, глінтвейн можна зробити більш пряним. Для цього, окрім бодяну, слід додати паличку кориці, кілька гвоздик і 3-4 горошини духмяного перцю — буде теж цікаво і зігрівально.

До речі, морожену обліпиху знайти у нас легше ніж "скажімо" порічки. Тому, якщо не зробили запасів на зиму, то досліджуйте холодильники супермаркетів із замороженими продуктами.

Інгредієнти:

  • 400 мл білого сухого вина;
  • 150 г свіжої чи мороженої обліпихи;
  • сік та цедра 1-го апельсина;
  • 2 зірочки бодяну;
  • 1 см свіжого кореня імбиру, порізати пластинками;
  • 50 г меду;
  • 50 мл апельсинового лікеру (за бажанням).

Приготування покроково:

1) Усі інгредієнти для глінтвейну, окрім лікеру, покласти в невеликий сотейник. Поставити на мінімальний вогонь й варити, помішуючи та розминаючи обліпиху, майже до кипіння. Зняти з вогню.

Глінтвейн із обліпихи, для блогів_1
picantecooking.com

2) Горнятка, в які будете наливати глінтвейн, сполоснути окропом, щоб вони прогрілись. Крізь мале ситце розлити напій та додати в нього по 25 мл лікеру.

Глінтвейн із обліпихи, для блогів_2
picantecooking.com

Подавати одразу ж. Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції