Голубці в листях базиліку

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це дуже оригінальна версія звичної страви, яка здивує вас своїм смаком.

З кожним новим рецептом я все більше і більше хочу занурюватися в українську кухню. Ось, наприклад, голубці. Можливо, це не зовсім українська їжа, але це та страва, яка у нас прижилася і її готують у всій країні. Але я хочу трішки змінити звичний рецепт голубців, щоб було цікавіше і ще смачніше.

Постійно їсти голубці, приготовлені одним і тим же способом, — нудно, погодьтесь. Я пішов на ринок, побачив листя базиліку і подумав: "А чому б замість капусти не використовувати їх?" Ще я в фарш додав трохи лимонної цедри, а замість засмаженої цибулі з морквою використовував соус з відбірних консервованих томатів пілаті та вершків, додав шматочки сала і запік.

Вийшло дуже круто: пружний фарш, насичений смак, ніжний соус, приємна гострота. Базилік — це більше Італія, скажете ви? Але у нас його теж дуже багато, особливо влітку. До того ж він дуже простий у вирощуванні. Так чому б не почати вважати базилік українським продуктом? Я дуже сподіваюся, що скоро ми звикнемо до цієї думки, і через деякий час рецепт голубців в листях базиліку займе почесне місце серед страв української кухні.

Час підготовки — 10 хвилин.

Час приготування — 15 хвилин.

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

  • свинячий фарш (або свинячо-яловичого фаршу) — 200 г;
  • лимонна цедра (чверті лимону);
  • червоний перець за смаком;
  • сіль, перець за смаком;
  • листя базиліка — 10-20 шт.

Інгредієнти для соусу:

  • томатний сік або томати пілаті за смаком;
  • кулінарні вершки (20-33% жирності) за смаком;
  • сало — 100 г;
  • курячий бульйон (або вода).

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Беремо свинячий або свинячо-яловичий фарш, додаємо до нього лимонну цедру, червоний і чорний перець, сіль, добре перемішуємо.

2. Базилік миємо і обриваємо зі стебел найбільше і найкрасивіше листя, акуратно загортаємо в них фарш. Якщо листя недостатньо велике, то для приготування одного голубця можна скласти докупи кілька листочків.

3. Викладаємо голубці в глибоку форму для запікання, заливаємо сумішшю з роздавлених томатів пілаті (або томатним соком) і вершків (в співвідношенні 2:1), додаємо 100 г сала, нарізаного дрібними кубиками.

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок.

Залиште свій коментар

Вибір редакції