Запечене сало — український делікатес

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Жодна ковбаса не зрівняється із запеченим у духовці салом — смачно, ароматно і по-домашньому.

Напередодні Великодня хочу поділитися з вами сімейним рецептом приготування вишуканого українського делікатесу. Запечене у духовці сало краще і смачніше за будь-яку ковбасу, а для його приготування потрібні найпростіші інгредієнти. Головне — обирайте підчеревину, щоб був прошарок м'яса. 

Інгредієнти:

  • 1 кг підчеревини;
  • 2 ч. л солі;
  • 2 ч. л суміші перців;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • вода.

Час приготування: 70 хвилин

Приготування покроково:

1. Сало натираємо сумішшю солі та перцю. Часник пропускаємо через прес і рівномірно розподіляємо по салу. Накриваємо ємність плівкою і залишаємо маринуватися на 6-8 годин.

2. Запікаємо сало в духовці за температури 180°С. У форму наливаємо трохи води, щоб сало на третину занурилося в рідину. Перші 30 хвилин запікаємо під фольгою. Прибираємо фольгу і запікаємо ще 20 хв. Потім перевертаємо сало на інший бік і запікаємо останні 20 хв. Перед подачею охолоджуємо в холодильнику.

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Залиште свій коментар

Вибір редакції