Картопля з грибами

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Завдяки тонкій нарізці страва запікається рівномірніше, а вершкове масло надає їй абсолютно дивовижного смаку.

Я знаю, що багатьом подобається запечена картопля з грибами. Я, власне, теж належу до цих людей. У якийсь момент мені здалося, що традиційний рецепт запеченої картоплі досить приївся. Тому я трохи удосконалив рецепт і зробив його цікавішим.

Вся справа в нарізці і в вершковому маслі. Завдяки тонкій нарізці, картопля запікається рівномірніше, а вершкове масло надає їй абсолютно дивовижного смаку. Це буде ваш ідеальний гарнір на кожен день і для святкового столу. А якщо не знаєте, що приготувати на Новий рік у якості гарніру, то не сумнівайтеся в ньому ні секунди.

Час підготовки — 15 хвилин.

Час приготування — 40 хвилин.

  • картопля — 6 шт.;
  • вершкове масло (можна використовувати оливкову олію) — 100 г;
  • гливи — 150 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • розмарин — 2 гілочки.

Вам знадобиться:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Одну цибулину і один зубчик часнику очистіть і поріжте невеликими шматочками. У цьому рецепті розмір порізаної цибулі немає великого значення, тому можете порізати, як вам зручно.

Запечена картопля, для блогів_1
klopotenko.com

2. У пательні розтопіть 20 г масла і обсмажте часник та цибулю до прозорості. Викладіть до пательні гливи (150 г), попередньо порізавши їх ножем або просто порвавши руками. Обсмажуйте на середньому вогні, поки вони повністю не приготуються. Гриби повинні стати м'якими. Після приготування грибну піджарку відставте в бік.

Запечена картопля, для блогів_2
klopotenko.com

3. Картоплю добре промийте (чистити її не потрібно), розріжте вздовж на дві частини, після чого кожну половинку наріжте впоперек на тонкі скибки, завтовшки близько 2-3 мм. Притримуйте половинки картоплі біля краю, щоб вони не розпалися.

Запечена картопля, для блогів_3
klopotenko.com

4. Обережно викладіть картоплю до форми для запікання або на деко, застелене пергаментом, так щоб порізані половинки не розпалися. Посоліть картоплю за смаком.

Запечена картопля, для блогів_4
klopotenko.com

5. У невеликій каструлі або сотейнику розтопіть вершкове масло, що залишилось (80 г) на маленькому вогні. Масло має тільки розтанути, але не закипіти. Рівномірно полийте картоплю топленим маслом.

Запечена картопля, для блогів_5
klopotenko.com

6. З гілочок розмарину обірвіть листя і посипте на картоплю — це додасть їй неповторного аромату. Запікайте картоплю в розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин. Готовність картоплі можна перевірити ножем — вона має стати м'якою.

Запечена картопля, для блогів_6
klopotenko.com

7. Дістаньте картоплю з духовки і посипте зверху смаженими грибами. Подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Запечена картопля, для блогів_7
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок

Залиште свій коментар

Вибір редакції