Така випічка виходить дуже пухкою з ніжною структурою, помірно солодкою і з вкрапленнями ягід.
У дитинстві бій за малину треба було проводити не лише з колючками, а й з жучками. Ягоди росли край дідусевого городу і про них особливо ніхто не дбав.
Добре було вранці залізти у колючі кущі і вишукувати ягідки, які настигли за ніч. Вхопиш рукою ягідку, не дивлячись — і одразу відсмикнеш. Бо на ній сидить шкідливий і пахнючий жук у панцирі.
Комаха таж облюбувала собі солоденьке, тому не лови ґав, бо руки і ягода матимуть противно-різкий аромат. Нині ж малину люблю виключно у випічці — налякали мене жуки в дитинстві.
Отож пропоную і вам зготувати цей простий кекс. Кокос додає випічці пишності, банан ніжності, а ягоди — кислинку. Такий кекс виходить дуже пухким з ніжною структурою, помірно солодкий і з вкрапленнями ягідок.
Для кекса вам знадобиться:
- 250 г борошна;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- Пів чайної ложки солі;
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- 2 банана (добре, якщо вони будуть трохи перестиглими);
- ванільний екстракт або просто ванільний порошок;
- 70 г кокосової олії (можна замінити на будь-яку рослинну);
- 50 г кокосової стружки;
- 280 г ягід.
Для глазурі:
- 50 г малини;
- 150-200 г цукрової пудри.
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
2. Борошно змішайте з розпушувачем, ваніллю та сіллю.
3. В іншій мисці збийте яйця із цукром до пишної, світлої маси, додайте борошняну суміш і ніжно перемішайте лопаткою, аби яйця не втратили пухкість.
4. Додайте банани, які варто подрібнити у блендері, кокосову стружку і олію.
5. Ще раз гарненько вимішайте ваше тісто і додайте ягоди (попередньо розморожувати не треба, якщо берете заморожені).
6. Форму змащуєте вершковим маслом, обсипаєте борошном. Виливаєте тісто і ставите до духовки.
7. Випікаєте приблизно годину, пробуєте чи готовий, проткнувши зубочисткою.
8. Готовий кекс остудіть у формі, бо він вийде дуже ніжним.
9. Поки печеться кекс, готуєте глазур. Чорниці розморожуєте у мікрохвильовці або у ковші на плиті.
10. Пробиваєте блендером і крізь сито чи марлю вичавлюєте сік.
11. Змішуєте з цукровою пудрою, щоб вийшла густенька глазур, як на паску. Як надто густо — додайте води.
12. Полийте кекс і смакуйте.
Смачного!
Більше рецептів читайте тут: instagram.com/juliya_levicka