Ніжний кекс з малиною

Ніжний кекс з малиною

Фото: juliya_levicka/ТСН.Блоги

Така випічка виходить дуже пухкою з ніжною структурою, помірно солодкою і з вкрапленнями ягід.

У дитинстві бій за малину треба було проводити не лише з колючками, а й з жучками. Ягоди росли край дідусевого городу і про них особливо ніхто не дбав.

Добре було вранці залізти у колючі кущі і вишукувати ягідки, які настигли за ніч. Вхопиш рукою ягідку, не дивлячись — і одразу відсмикнеш. Бо на ній сидить шкідливий і пахнючий жук у панцирі.

Комаха таж облюбувала собі солоденьке, тому не лови ґав, бо руки і ягода матимуть противно-різкий аромат. Нині ж малину люблю виключно у випічці — налякали мене жуки в дитинстві.

Отож пропоную і вам зготувати цей простий кекс. Кокос додає випічці пишності, банан ніжності, а ягоди — кислинку. Такий кекс виходить дуже пухким з ніжною структурою, помірно солодкий і з вкрапленнями ягідок.

Для кекса вам знадобиться:

  • 250 г борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • Пів чайної ложки солі;
  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 2 банана (добре, якщо вони будуть трохи перестиглими);
  • ванільний екстракт або просто ванільний порошок;
  • 70 г кокосової олії (можна замінити на будь-яку рослинну);
  • 50 г кокосової стружки;
  • 280 г ягід.

Для глазурі:

  • 50 г малини;
  • 150-200 г цукрової пудри.
Фото: instagram.com/juliya_levicka

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів.

2. Борошно змішайте з розпушувачем, ваніллю та сіллю.

3. В іншій мисці збийте яйця із цукром до пишної, світлої маси, додайте борошняну суміш і ніжно перемішайте лопаткою, аби яйця не втратили пухкість.

Фото: instagram.com/juliya_levicka

4. Додайте банани, які варто подрібнити у блендері, кокосову стружку і олію.

5. Ще раз гарненько вимішайте ваше тісто і додайте ягоди (попередньо розморожувати не треба, якщо берете заморожені).

6. Форму змащуєте вершковим маслом, обсипаєте борошном. Виливаєте тісто і ставите до духовки.

7. Випікаєте приблизно годину, пробуєте чи готовий, проткнувши зубочисткою.

8. Готовий кекс остудіть у формі, бо він вийде дуже ніжним.

Фото: instagram.com/juliya_levicka

9. Поки печеться кекс, готуєте глазур. Чорниці розморожуєте у мікрохвильовці або у ковші на плиті.

10. Пробиваєте блендером і крізь сито чи марлю вичавлюєте сік.

11. Змішуєте з цукровою пудрою, щоб вийшла густенька глазур, як на паску. Як надто густо — додайте води.

12. Полийте кекс і смакуйте.

Фото: instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/juliya_levicka

Повʼязані теми:

Наступна публікація