Креветки з часником

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це дуже проста страва іспанської кухні, яка обов’язково сподобається і українцям.

Це дуже простий та вдалий спосіб приготування креветок, який чудово підкреслює їхній смак. А ще це одна з наших сімейних найулюбленіших закусок або, як кажуть в Іспанії, тапас.

Такі креветки з часником входять до списку страв, які ми з чоловіком мусимо обов'язково спробувати під час відпочинку в Іспанії, адже ця країна дуже близька нам емоційно, а самі іспанці ближчі ніж більшість родини. Бо є такі люди, з якими поєднує не кров, а спільні цінності, інтереси, спогади... А це зближує значно більше ніж кровні зв'язки.

І коли ми перебуваємо там — вбираємо Іспанію в себе крізь їжу, музику, душевні та жваві розмови з близькими людьми майже до ранку, тривалі прогулянки, пронизані походами тапас-барами тощо. А коли вже вдома нас бере нестерпна туга за цією країною, я йду на кухню та готую іспанські страви так, як вчила мене іспанська "мама"...

Щодо приготування креветок, то все дуже просто. Головне їх не пересмажити, тобто зняти з вогню невдовзі як креветки змінять колір і не зменшувати кількість олії та масла у страві, оскільки вони мають визначальне значення для правильного приготування.

В Іспанії такі креветки їдять з хлібом і вимочують ним ароматну олію, яка не менш смачна, ніж сама страва. Тож дотримуйтесь відповідних пропорцій інгредієнтів.

Увага! Не у всіх іспанських рецептах використовують вершкове масло, але це невеликий секрет особливого смаку креветок з часником. А ще, інколи зустрічається пікантна їх версія, тож якщо любите подібні страви, можете повільно прогріти свіжий чи сушений розрізаний вздовж перець чилі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 500 г великих чищених креветок;
  • 4 зубці часнику;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 20 г вершкового масла;
  • 30 мл сухого хересу, можна замінити білим сухим вином;
  • 1/4 пучка петрушки, дрібно посікти.
Креветки, для блогів_1
picantecooking.com

ПРИГОТУВАННЯ:

1) У глибокій пательні на маленькому вогні розігріти оливкову олію та часник.

Креветки, для блогів_2
picantecooking.com

2) Додати креветки. Смажити помішуючи, доки вони змінять колір.

Креветки, для блогів_3
picantecooking.com

3) Додати херес та сіль до смаку й довести до кипіння.

4) Зняти креветки з вогню, додати масло й приправити їх петрушкою.

Креветки, для блогів_4
picantecooking.com

Перемішати й одразу подавати до столу.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції