Круасан по-французьки з беконом і соусом песто

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Таку страву складно назвати дієтичною, але вона виходить настільки смачно, що встояти просто неможливо.

Що це за круасан по-французьки, запитаєте ви? Адже круасан сам собою французький, як же так? Тут мені, напевно, варто пояснити. Просто я пропоную приготувати його за принципом тосту по-французьки — з яйцем, молоком і обсмажити на пательні з вершковим маслом.

А ще я пропоную додати до нього трохи обсмаженого бекону, кружечки свіжих томатів і соус песто з петрушки. Виходить не дуже дієтично, але зате море смаку вам гарантовано.

Час підготовки — 5 хвилин.

Час приготування — 5 хвилин.

Вам знадобиться:

  • круасан — 1 шт.;
  • вершкове масло — 10 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • молоко — 150 мл;
  • бекон — 4 слайса;
  • петрушка — 5 гілочок;
  • сир пармезан — 30 г;
  • часник — 1 зубчик ;
  • волоський горіх 1 ст. л.;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • томат (великий) — 1 шт.;
  • сіль та перець за смаком.

Приготування:

1. Круасан розріжте вздовж на дві частини. Оскільки зазвичай круасани дуже ламкі та хрусткі, я рекомендую скористатися ножем-пилкою.

Круасани, для блогів_1
klopotenko.com

2. Змішайте 1 яйце зі 150 мл молока та трохи перемішайте виделкою. Посоліть і поперчіть за смаком.

Круасани, для блогів_5
klopotenko.com

3. Розігрійте сковороду на середньому вогні та розтопіть 10 г вершкового масла.

Круасани, для блогів_6
klopotenko.com

4. Умочіть буквально на секунду половинки круасана в суміш яйця з молоком. Якщо ви сильно намочите, то він просто розвалиться на пательні.

Круасани, для блогів_7
klopotenko.com

5. Підрум'яньте половинки круасана на пательні. Я обсмажував буквально хвилину з кожного боку.

Круасани, для блогів_8
klopotenko.com

6. Бекон (4 слайса) підрум'яньте на сухій пательні без масла до золотавої скоринки. Перекладіть його на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.

Круасани, для блогів_9
klopotenko.com

7. 5 гілочок петрушки добре промийте та висушіть. Відокремте листя від стебел і порубіть ножем.

Круасани, для блогів_10
klopotenko.com

8. Приблизно 1 столову ложку волоських горіхів викладіть на обробну дошку і дрібно порубіть ножем.

Круасани, для блогів_11
klopotenko.com

9. Натріть на дрібній тертці 30 г пармезану. Ви також можете подрібнити його в блендері.

Круасани, для блогів_12
klopotenko.com

10. Всі інгредієнти для соусу перекладіть до ступки: петрушку, 1 зубчик часнику, волоські горіхи, натертий сир і 50 мл рослинної олії. Посоліть і поперчіть за смаком. Розітріть всі інгредієнти в ступці до отримання пасти. Для приготування цього соусу ви також можете використовувати блендер, але мені здається, що в ступці виходить смачніше.

Круасани, для блогів_2
klopotenko.com

11. Один великий томат помийте і наріжте половинками кружечків.

Круасани, для блогів_3
klopotenko.com

12. На рум'яні половинки круасана викладіть бекон, томат і полийте соусом песто.

Круасани, для блогів_4
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

 

Залиште свій коментар

Вибір редакції