Курячі грудки під виноградним соусом

Курячі грудки під виноградним соусом

Фото: ТСН.ua

Це один з найсмачніших моїх рецептів приготування курячих грудок — страва виходить дуже ніжна та ароматна.

З вершковим соусом та виноградом — це один з найсмачніших моїх рецептів приготування курячих грудок. Курячі грудки, загорнуті у копчену шинку, обсмажені до апетитної рум'яної скоринки, тушкуються в ароматному вершковому соусі з виноградом та розмарином.

Я нейтрально ставлюсь до винограду, а от у цій страві подивилась на нього по-новому. Цей рецепт я адаптувала зі старенького журналу "Лиза. Приятного аппетита" ще 2005-го року. Якось я переглядала свою колекцію старих кулінарних журналів і рецепт кинувся мені в очі. Я його трішки підшліфувала до своїх вподобань, і своєю версією курячих грудок з виноградом ділюсь з вами.

Фото: picantecooking.com

Курячі грудки спочатку обсмажуються на пательні, а потім допікаються в духовці — такий метод приготування м'яса дає найбільше смаку та найсоковитіший результат. Через нерівномірний та досить великий розмір дуже важко досмажити курячі грудки до кінця, не пересушивши зовнішню поверхню м'яса та тонші її частини.

Допікання в духовці вирішує цю проблему, а попереднє обсмажування надає страві смак та аромат. Такий метод приготування можна застосувати до усіх частин туші курки (кінцівки качок, гусей та індиків вимагають дещо довшого та інакшого приготування). А ще так можна готувати яловичі та свинячі стейки.

Щодо винограду, то беріть будь-який солодкий. Якщо взяти виноград двох кольорів, страва буде виглядати цікавіше, строкатіше. Розмарин можна й не використовувати, але з ним смак курячих грудок з виноградом більш збалансований. Розмарин немов тамує солодкість ягід та вершків. Тому раджу його, по можливості, все ж використати у цій страві

Інгредієнти

  •  3 невеликі курячі грудки без шкірки;
  •  4 тонкі довгі смужки копченої шинки чи бекону;
  •  3 гілочки розмарину;
  •  1 цибулина, порізати півкільцями;
  •  200 г світлого та темного винограду, розрізати кожну ягоду навпіл;
  •  30 г вершкового масла;
  •  30 мл рослинної олії;
  •  200 мл курячого бульйону (можна замінити овочевим, а на крайній випадок водою);
  •  100 мл вершків 30%;
  •  сіль та чорний мелений перець до смаку.

Для приготування потрібно:

1) Духовку розігріти до 180ᵒС.

2) Курячі грудки обсушити паперовим рушником, натерти сіллю та чорним свіжо меленим перцем. Загорнути кожну грудку у шинку.

Фото: picantecooking.com

3) У великій сковорідці розігріти рослинну олію й підрум'янити грудки з обох боків.

Фото: picantecooking.com

4) Грудки в шинці перекласти у жаротривкий посуд й поставити в духовку допікатись.

Фото: picantecooking.com

5) На пательню, на якій смажились грудки, покласти вершкове масло, розмарин та цибулю. Тушкувати, помішуючи до м'якості цибулі.

Фото: picantecooking.com

6) Викласти виноград, влити бульйон та вершки. Тушкувати все разом 4-5 хвилин. Рідина повинна дещо вваритись.

Фото: picantecooking.com

7) Дістати грудки з духовки, перекласти у соус й тушкувати все разом, зменшивши вогонь до мінімуму ще хвилини 3, щоб м'ясо ввібрало в себе трішки ароматного соусу.

Фото: picantecooking.com

Зняти грудки з вогню, приправити свіжо меленим чорним перцем й залишити на 10 хвилин "відпочивати" в соусі.

Фото: picantecooking.com

Подавати курячі грудки з виноградом у вершковому соусі з картопляним пюре чи пюре із селери.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація