Лимонний пиріг з меренгою

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це проста і швидка у приготуванні випічка, яка стане окрасою будь-якого столу.

Що ви уявляєте, коли чуєте слово лимон? Одразу зводить щелепи і слина капає на стіл. Принаймні, в мене так. Просто дивовижно, як іноді наш організм може реагувати на різні страви навіть тоді, коли тільки чує їх назву. А от цей пиріг має збалансований смак. Солодке дружить з кислим, крихке з тягучим і густим. Поєднання смаків та текстур тут неймовірне.

Вам знадобиться:

Для основи:

  • 10 г вершкового масла;
  • 200 г борошна;
  • жовток
  • 2 столові ложки холодної води;
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • 3 лимони;
  • апельсин (загалом у вас має бути десь 250 г соку);
  • 3 яйця;
  • 100-150 г цукру (любите солодше — беріть більше);
  • 1 білок;
  • 150 г цукру;
  • 50 г води.
Лимонний пиріг, для блогів_1
instagram.com/jb_foodphoto

Приготування:

1. Масло з борошном помістіть у блендер з насадкою-ножем. Збиваєте до крихт, додаєте сіль, жовток і воду, щоб збилося в кулю. Викладаєте у форму і ставите до холодильника.

2. Займаєтесь начинкою. Вичавлюєте з цитрусів сік. З двох лимонів знімаєте цедру на дрібній терці. Змішуєте з цукром і перетираєте руками, щоб цукор краще увібрав всі аромати. Яйця перемішуєте виделкою, додаєте до соку. Проціжуєте крізь сито, щоб у вас не було яєчні в пирозі.

3. Змішуєте з цукром і цедрою, ставите ковш з цим добром на плиту, постійно помішуючи, доводите до кипіння. Залишаєте трохи вистигнути.

Лимонний пиріг, для блогів_2
instagram.com/jb_foodphoto

4. Тісто проколюєте виделкою у кількох місцях, ставите у розігруту до 180°C духовку на 10 хвилин.

5. Як час мине — заливаєте і до духовки на 15-20 хвилин. Серединка має трохи дрижати.

6. Поки все печеться, робите меренгу. Збиваєте білок з дрібкою солі. Поступово додаєте цукор — у два прийоми. Збиваєте до міцних піків.

7. Як пиріг готовий — викладіть меренгу кондитерським мішком або ложкою і поставте у духовку ще на 5-8 хвилин, щоб вона зарум’янилась. Я ж просто обсмалила її над газовою плитою. Але якщо ви боїтеся сирого білка — підпечіть. Ну і звісно, мийте яйце перед приготуванням.

Лимонний пиріг, для блогів_3
instagram.com/jb_foodphoto

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/jb_foodphoto

Залиште свій коментар

Вибір редакції