Макарони з броколі та яловичиною

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це дуже смачна, ситна та вкрай швидка у приготуванні страва, що стане ідеальною вечерею чи обідом для робочих буднів.

Макарони з броколі та яловичим фаршем смачні й після вистигання та повторного нагрівання, що робить їх ідеальним наповненням ланч-боксів. Це дуже смачна, ситна та вкрай швидка у приготуванні страва, що стане ідеальною вечерею чи обідом для робочих буднів, коли потрібно, щоб було менше мороки з приготуванням.

Час приготування цієї страви майже тотожний часу відварювання макаронних виробів. Тобто приготування не займе у вас багато часу.

Для такої страви можна використати і в цільнозернові варіанти макаронів, буде теж смачно. А ще ця страва — чудовий спосіб втиснення м'яса дітям, які його не надто полюбляють, або ж броколі, яку, до речі, частіше не люблять дорослі, ніж діти. Я ще жодної дитини не зустрічала, яка б її не любила, на відміну від дорослих. А, може я просто, замало спілкуюсь з іншими дітьми, та й в силу мого гастрономічного авторитаризму, не кожен насмілюється зізнатись мені, що він чогось не любить.

А тепер щодо технічних нюансів. Почну з приготування броколі. Щоб любити цю капусту, потрібно вміти її готувати, а саме не переварювати. Найчастіше її можна зустріти вже надто м'якою, а броколі, цвітна капуста, зелена чи фіолетова спаржева квасоля найкраще смакують консистенції аль денте.

Тобто не тушкуйте страву довше ніж потрібно, краще раніше зняти її з вогню, ніж переготувати броколі. Після переварювання у неї з'являється неприємний посмак. Отже, зверніть увагу на цей нюанс.

Щодо м'яса. Загалом такі макарони можна готувати з будь-яким видом м'яса, крім баранини. Вона своїм смаком переб'є решту інгредієнтів. А доволі виразна яловичина, це ідеальна середина в смаку та ароматі, бо курка чи індичка теж просто згубляться у цьому соусі.

І якщо будете замінювати звичайні макарони цільнозерновими, потрібно буде додати до кінцевої страви більше води з відварювання чи окропу. Річ у тому, що цільнозернові макарони вбирають в себе більше води й страва може здатись надто сухою.

Інгредієнти:

  • 200 г коротких макаронів;
  • 1 маленька голівка броколі, розділити на суцвіття (приблизно 350-400 г суцвіть);
  • 400 г яловичого фаршу;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 2 зубці часнику, вичавити;
  • 30 г в'ялених помідорів, дрібно посікти;
  • 100 мл вершків 30%;
  • 200 мл води з відварювання макаронів;
  • 40 г сиру пармезан чи грана падано, дрібно натерти;
  • сіль до смаку.

Приготування:

1) У великій кількості підсоленої, киплячої води відварити макарони, як вказано на упакуванні, до консистенції аль денте. Відцідити.

Макарони з фаршем, для блогів_1
picantecooking.com

2) У великій пательні розігріти олію й додати м'ясо. Смажити і помішувати, доки м'ясо злегка підрум'яниться.

Макарони з фаршем, для блогів_2
picantecooking.com

3) Додати суцвіття броколі й влити половину води від відварювання макаронів. Посолити до смаку й тушкувати все разом, доки броколі почне м'якнути й змінить колір.

Макарони з фаршем, для блогів_3
picantecooking.com

4) Додати часник, вершки та в'ялені помідори. Добре вимішати, довести до кипіння й тушкувати 1-2 хвилини, до готовності броколі, яка повинна залишатись трішки аль денте.

Макарони з фаршем, для блогів_4
picantecooking.com

5) Додати макарони та решту води з відварювання, добре вимішати й добре прогріти все разом. Додати половину сиру й знову усе вимішати. Зняти з вогню.

6) Якщо на цьому етапі страва здається надто густою, слід додати трішки окропу й добре перемішати.

Макарони з фаршем, для блогів_5
picantecooking.com

7) Розкласти макарони у сервірувальні тарілки і посипати кожну порцію невеликою кількістю сиру.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції