Мариновані кабачки

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це дуже проста у приготуванні страва, яка чудово смакуватиме з картоплею чи гречкою.

Ці кабачки стали для мене відкриттям сезону заготівель. Вони в міру хрумкі, мають приємний кисло-солодкий смак, добре смакують зі стравами з картоплі чи гречки та дуже прості в приготуванні. Для цікавішого вигляду страви я використовувала кабачки різних кольорів.

Для цієї заготівлі найкраще брати молоді невеликі кабачки, вони залишаються хрумкими та досконало тримають форму.

Я хотіла зберегти чистий смак кабачків, але за бажанням, можна використовувати спеції до смаку. Ідеально підійде гвоздика, чорний та духмяний перець, зерна гірчиці, коріандр тощо. Головне використовувати їх в міру і не всі одразу.

І дуже важливо, не варити маринад довше ніж потрібно. Адже чим довше ви його варите, тим більше кислоти випаровується і тим більше змінюється концентрація самого маринаду, а відповідно і смак всієї заготівлі та її консерваційні властивості. Тобто, тільки-но закипів маринад, одразу розливайте.

Інгредієнти:

  • 1 кг дрібних кабачків, порізати доволі великими кільцями;
  • 1 цибулина, почистити, порізати півкружечками;
  • 2 ч. л. солі.

Для маринаду:

  • 80 г цукру;
  • 300 мл води;
  • 100 мл яблучного оцту 6%.

Приготування:

1) Кабачки та цибулю скласти у глибоку миску й посолити. Добре вимішати й залишити на 2 години за кімнатної температури.

Мариновані кабачки, для блогів_1
ТСН.ua

2) Далі розкласти посолені овочі у стерилізовані банки, за бажанням додати спеції.

3) Усі інгредієнти для маринаду помістити у невеликий сотейник і додати солоний сік, що стік під час соління кабачків. Довести маринад до кипіння, час від часу помішуючи, щоб цукор повністю розчинився й зняти з вогню.

Мариновані кабачки, для блогів_2
ТСН.ua

4) Залити киплячим маринадом овочі в банці й закрити стерилізованими кришками.

Мариновані кабачки, для блогів_3
ТСН.ua

5) На дно великої каструлі покласти спеціальну решітку для пастеризації або складений кухонний рушник. На решітку чи на рушник поставити банки, так, щоб вони не торкались стінок каструлі чи одна одної. Влити в каструлю гарячу воду у кількості, яка необхідна, щоб покрити банки на 2/3 висоти.

Мариновані кабачки, для блогів_4
ТСН.ua

6) Довести воду в каструлі з банками до кипіння й пастеризувати кабачки від моменту закипання. Для 0,5 л — 15 хвилин, для банок об'ємом 1 л — 20 хв.

7) Дістати банки з кабачками з окропу, докрутити кришки, що могли дещо ослабитись під час пастеризації, обережно перевернути банки догори дном, поставивши на кухонний рушник й накрити покривалом чи ковдрою. Залишити так до повного вистигання.

Я стерилізую банки так: відкритими викладаю на середню полицю духовки, вмикаю температуру на 120˚С. Після того як температура духовки дійде до 120˚С, тримаю банки ще 20-25 хвилин. Кришки 5 хвилин кип'ячу у воді.

Мариновані кабачки, для блогів_5
ТСН.ua

Час зберігання — 6-9 місяців у коморі. Після відкривання банок,зберігати кабачки в холодильнику.

Мариновані кабачки, для блогів_6
ТСН.ua

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції