Млинці на дріжджах з паштетом із лосося

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Структура цих млинчиків дуже відрізняється від класичної версії — вони виходять досить пружними і ажурними.

Я вирішив показати вам ще один рецепт млинців на дріжджовому тісті, до яких ви точно не залишитесь байдужими. Структура цих млинчиків дуже відрізняється від класичної версії — вони виходять досить пружними і ажурними. Спробуйте і переконайтеся самі.

Час підготовки — 50 хвилин.

Час приготування — 15 хвилин.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко — 300 мл;
  • борошно — 150 г;
  • дріжджі — 15 г;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • сіль — 1 дрібка.

Для начинки:

  • крем-сир — 200 г;
  • слабосолений лосось — 200 г;
  • буряк (нам знадобиться сік) — 1 шт.;
  • кріп — 5 гілочок;
  • лимон (сік и цедра половини лимона) — ½ шт. 

Приготування:

1. Для начинки наріжте слабосолений лосось дрібними кубиками, приблизно 0,5 см. Зелень кропу подрібніть і відправте до лосося. Це неймовірне поєднання смаку і аромату.

Млинці з лососем, для блогів_1
klopotenko.com

2. Потім додайте до лосося із зеленню цедру і сік лимона, 200 г вершкового крем-сиру. Обережно перемішайте начинку.

Млинці з лососем, для блогів_2
klopotenko.com

3. Буряк почистіть і натріть на дрібній тертушці. За допомогою сита або марлі вичавіть сік в ємність з лососем. Можна скористатися і соковидавлювачем за бажанням. Добре все перемішайте, щоб риба набула ще насиченішого кольору і рівномірно розподілилася.

Млинці з лососем, для блогів_3
klopotenko.com

4. Приготуйте тісто для млинців. Для цього всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, щоб дріжджі відчували себе комфортно і без стресу розпочали працювати. Прогрійте молоко до 38-40 градусів. Воно не повинно бути гарячим, щоб дріжджі не зварилися. З одного боку в ємність з молоком додайте цукор і сіль, з іншого боку покришіть пресовані/живі дріжджі. Дуже обережно перемішайте до повного розчинення дріжджів у молоці. Залиште ємність на 10 хвилин в теплому місці, щоб дріжджі ожили.

Млинці з лососем, для блогів_4
klopotenko.com

5. Коли на поверхні з'являться маленькі бульбашки повітря, можна переходити до наступного кроку. Додайте до суміші 1 яйце і борошно, добре перемішайте вінчиком, щоб маса вийшла однорідною. Додайте рослинну олію і знову перемішайте. Накрийте тісто харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 40 хвилин для підіймання. Маса повинна збільшитися в об'ємі вдвічі.

Млинці з лососем, для блогів_5
klopotenko.com

6. Тісто, що підійшло, дуже обережно перемішайте. Прогрійте млинцеву або звичайну пательню і налийте на неї один черпак тіста, рівномірно розподіліть його по всьому дну пательні. Звертаю вашу увагу на те, що змащувати дно пательні додатково олією немає потреби — млинці чудово відходять від дна і не рвуться під час перекидання. Можна навіть відпрацювати професійний трюк шеф-кухарів з підкиданням млинців! Підрум'яньте млинці по 40-60 секунд з кожного боку і перекладіть на блюдо/дошку.

Млинці з лососем, для блогів_6
klopotenko.com

7. На один бік готового млинця викладіть трохи начинки і загорніть у рол.

Млинці з лососем, для блогів_7
klopotenko.com

8. Наприкінці сгорніть краї млинчика всередину. Таким чином млинець не буде розвертатися. Але ви можете загорнути млинці будь-яким зручним для вас способом. За бажанням можна прикрасити готові млинці з начинкою листочками чебрецю.

Млинці з лососем, для блогів_8
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції