Молода картопля у вершковому соусі з шинкою

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Така страва може стати не просто гарніром, а цілком окремою і до того ж надзвичайно смачною.

Хоча молоду картоплю в традиційному вигляді я дуже люблю, але з дитинства пам'ятаю небагато способів її подачі — у мундирах та відварену з кропом і змащену маслом. А я настільки не люблю часто їсти одне й те саме, що вже не могла дочекатися кінця сезону молодої картоплі, щоб у сімейному меню вона з'явилася в іншому вигляді — смажена, тушкована чи печена.

Тоді я ще сама не готувала, а ось зараз випробовую все нові і нові рецепти. Тому сезон молодої картоплі навпаки здається надто коротеньким, щоб повною мірою нею насолодитися. Цей рецепт — один з моїх улюблених. В ньому все дуже просто, а головну роль відіграє кремовий соус, що так вдало доповнює ніжну молоду картоплю.

При бажанні, шинку можна замінити беконом, але обсмажувати його тоді краще у сухому сотейнику, без олії, щоб витопилося якомога більше жиру.

Не бійтеся води в соусі, що розбавить його густоту після додавання до вершків кислого лимонного соку. 

А ось щоб цілком відчути аромат молодої картоплі, краще її не чистити, адже найбільше смаку додасть саме шкірка. 

Інгредієнти:

  • дрібна молода картопля — 500 г;
  • шинка — 50 г;
  • рослинна олія — 1 ст.л.;
  • часник — 1 зубець;
  • сік 1/2 лимону;
  • вода чи бульйон — 50 мл;
  • цедра 1 лимона;
  • вершки 30% — 150 мл;
  • зелень петрушки — 1/3 пучка;
  • сіль до смаку.

Якщо картопля велика, її слід розрізати на дві або чотири частини. Маленьку залишити як є. Помістити до каструлі, залити великою кількістю води, посолити й відварити до готовності.

У невеликому сотейнику розігріти рослинну олію, додати мілко нарізану шинку, добре підрум'янити і дістати на тарілку, застелену кухонним рушником. Тим часом до сотейника влити воду, вершки та лимонний сік. Додати цедру, часник, картоплю і сіль. Добре перемішати й довести все разом до кипіння.

Постійно помішуючи, тушкувати 2-3 хвилини. Додати зелень петрушки, посолити, добре вимішати і зняти з вогню.

До картоплі додати підрум'янену шинку, перемішати і викласти на тарілку. Подавати страву краще одразу, поки вона не встигла охолонути. Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Приєднуйтеся також до групи ТСН.Блоги на facebook та слідкуйте за оновленнями у розділі!

Залиште свій коментар

Вибір редакції