Набір інгредієнтів для цього десерту максимально простий, а все, що потрібно — це витримка.
Приголомшливо смачний і легкий чизкейк зможе приготувати навіть дитина. Набір інгредієнтів для цього десерту максимально простий, а все, що потрібно — це витримка, щоб дочекатися, поки всі шари гарненько застигнуть.
Інгредієнти (на форму діаметром 24 см):
1 шар — корж
- 300 г вівсяного печива;
- 200 г вершкового масла.
2 шар — сирний
- 800 г сиру;
- 150 г цукру;
- 100 г сметани;
- 15 г желатину;
- 50 мл води.
3 шар — желе
- 600 г свіжої або замороженої вишні;
- 100 г цукру;
- 10 г желатину.
Приготування покроково:
1. Печиво подрібнити в крихту за допомогою блендера. Додати вершкове масло кімнатної температури, і добре перемішати.
2. Дно форми застелити пергаментом. Суміш печива з маслом рівномірно розподілити по формі і утрамбувати, щоб основа майбутнього торта була щільною. Форму з готовим коржем ставимо в холодильник.
3. Тим часом готуємо головний шар чизкейку. Сир варто протерти через сито, щоб десерт був більш ніжним. Додаємо цукор та сметану, добре перемішуємо.
4. Желатин розчиняємо в теплій воді, додаємо до сирної маси та перемішуємо.
5. Масу викладаємо в форму і ставимо в холодильник застигати.
6. В цей час ягоди поєднуємо з цукром і поступово нагріваємо, поки вони не пустять сік, який слід злити в окрему ємність. Далі додаємо до нього розчинений желатин.
7. Коли сік трохи охолоне, заливаємо майбутнє желе третім шаром на торт. На кілька годин ставимо в холодильник, поки всі шари остаточно стабілізуються та застигнуть.
Для приготування торта краще взяти роз'ємну форму. Коли будете витягати десерт — на хвилину оберніть її змоченим в гарячій воді рушником. Так желе краще відійде від стінок і чизкейк збереже гарний вигляд.
Відеоверсія рецепту:
Смачного!