Неймовірно ніжний чизкейк без випікання

Неймовірно ніжний чизкейк без випікання

Фото: ТСН.ua

Набір інгредієнтів для цього десерту максимально простий, а все, що потрібно — це витримка.

Приголомшливо смачний і легкий чизкейк зможе приготувати навіть дитина. Набір інгредієнтів для цього десерту максимально простий, а все, що потрібно — це витримка, щоб дочекатися, поки всі шари гарненько застигнуть.

Інгредієнти (на форму діаметром 24 см):

1 шар — корж

  • 300 г вівсяного печива;
  • 200 г вершкового масла.

2 шар — сирний

  • 800 г сиру;
  • 150 г цукру;
  • 100 г сметани;
  • 15 г желатину;
  • 50 мл води.

3 шар — желе

  • 600 г свіжої або замороженої вишні;
  • 100 г цукру;
  • 10 г желатину.

Приготування покроково:

1. Печиво подрібнити в крихту за допомогою блендера. Додати вершкове масло кімнатної температури, і добре перемішати.

Фото: фото: Bene Gusto

2. Дно форми застелити пергаментом. Суміш печива з маслом рівномірно розподілити по формі і утрамбувати, щоб основа майбутнього торта була щільною. Форму з готовим коржем ставимо в холодильник.

Фото: фото: Bene Gusto

3. Тим часом готуємо головний шар чизкейку. Сир варто протерти через сито, щоб десерт був більш ніжним. Додаємо цукор та сметану, добре перемішуємо.

Фото: фото: Bene Gusto

4. Желатин розчиняємо в теплій воді, додаємо до сирної маси та перемішуємо.

Фото: фото: Bene Gusto

5. Масу викладаємо в форму і ставимо в холодильник застигати.

Фото: фото: Bene Gusto

6. В цей час ягоди поєднуємо з цукром і поступово нагріваємо, поки вони не пустять сік, який слід злити в окрему ємність. Далі додаємо до нього розчинений желатин.

Фото: фото: Bene Gusto

7. Коли сік трохи охолоне, заливаємо майбутнє желе третім шаром на торт. На кілька годин ставимо в холодильник, поки всі шари остаточно стабілізуються та застигнуть.

Фото: фото: Bene Gusto

Для приготування торта краще взяти роз'ємну форму. Коли будете витягати десерт — на хвилину оберніть її змоченим в гарячій воді рушником. Так желе краще відійде від стінок і чизкейк збереже гарний вигляд.

Фото: фото: Bene Gusto

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Повʼязані теми:

Наступна публікація