Оладки з чорницями

Оладки з чорницями

Фото: picantecooking.com/ТСН.ua

Готувати такий сніданок дуже просто, а раді йому як діти, так і дорослі.

У нашій сім'ї одразу видно, коли починається сезон ягід. В раціоні з'являються різноманітні страви з ягодами: пироги, десерти з гранолою та різними ягодами, несолодкі салати з додаванням ягід і обов'язково оладки.

Насправді, оладки — це найпростіший спосіб введення до сімейного раціону ягід. Навіть у холодну пору можна відчути на якийсь час теплий подих літа, якщо приготувати такий сніданок із заморожених ягід. Такі оладки з чорницями дуже легко готувати і як діти, так і дорослі, завжди їм дуже раді.

Суміш сметани та кефіру у цьому тісті надають йому ніжну консистенцію і приємний смак. Але слід пам'ятати про те, що не потрібно надто довго мішати тісто, а лише стільки, скільки потрібно для повного змішування інгредієнтів. Якщо мішати надто довго, вони будуть тугими. Більше про те, як готувати пухкі та ніжні оладки читайте у моїй статті.

За бажання такий сніданок можна приготувати зі смородиною чи лохиною. А саме тісто смачне навіть для оладок без додавання ягід.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 3 ч. л. розпушувача;
  • щіпка солі;
  • 2 яйця;
  • 250 мл кефіру;
  • 250 мл сметани;
  • 200 г чорниць;
  • рослинна олія для смаження.
Фото: picantecooking.com

Приготування: 

1) Борошно, цукор, розпушувач і сіль змішати в глибокій мисці.

2) В окремому посуді збити яйця зі сметаною та кефіром. Додати сухі інгредієнти і добре перемішати. Тісто має стати однорідним.

Фото: picantecooking.com

3) Додати чорниці і ще раз все перемішати лопаткою, намагаючись не пошкодити ягоди.

Фото: picantecooking.com

4) На середньому вогні розігріти невелику кількість рослинної олії. Викласти оладки на пательню. Смажити порціями і не викладати одразу занадто багато.

5) Смажити на середньому вогні до появи рум'яної скоринки приблизно 2 хв. Обережно перевернути і підсмажити з іншого боку. Те ж саме виконати з рештою тіста.

Фото: picantecooking.com

Щоб смажені оладки не вистигали, поки смажиться решта, я складаю їх на деко в один шар і тримаю у вимкненій, попередньо розігрітій до 120ᵒС, духовці.

Подавати оладки з чорницями в гарячому вигляді, поливши медом або кленовим сиропом чи улюбленим джемом. Також їх можна посипати свіжими чорницями.

Фото: picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Повʼязані теми:

Наступна публікація