Пампухи з м'ясом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Тісто та начинка у пампухах за цим рецептом залишаються м'якими і ніжними навіть після вистигання.

Пампухи з м'ясом настільки пухкі, соковиті та смачні, що сподобаються навіть тим, хто раніше не любив несолодкі пампухи. Хоч тісто для них моє авторське, розроблене у результаті експериментів — воно справляє враження навіть більше ніж начинка (не посоромлюсь на цьому наголосити, адже воно чудове).

Смак цих пампухів повертає мене назад у дитинство, коли подібну страву смажила моя мама. Зазвичай у неї не було часу на приготування різних смаколиків, що не були необхідністю, і це я розумію, але дні, коли вдома ми смакували чимось таким особливим, закарбовуються в пам'яті назавжди.

Дякую Анні Масній, що нагадала та надихнула на створення свого рецепту пампухів з м'ясом. Пекла я їх на Жирний четвер, польське свято, яке відзначають щороку, в останній четвер перед Великоднім постом. У Польщі всі цього дня їдять пампухи або фаворки, наші вергуни. Якщо не смажать самі, то купують, а багатьом й на роботу керівництво приносить.

У нашій сім'ї, як вже традиція створилась, я смажу одразу кілька видів пампухів. Цього року вирішила урізноманітнити їхній асортимент не солодкими з м'ясом. І це нововведення в сімейні традиції я збережу й на наступні роки. Просто це дуже смачно!

Тісто для цих пампухів з додаванням картоплі, завдяки якій воно неймовірно м'яке, й на пампухах утворюється хрустка шкірочка. Хоч до опису хлібобулочних виробів й вживається слово "скоринка", там усе-таки тонка, але хрустка шкірочка. А ще, це тісто ферментує в холодильнику. Завдяки цьому в ньому не відчуваються дріжджі й воно приємне на смак.

Начинка для пампухів з м'ясом дуже проста — це мелене печене чи варене м'ясо з великою кількістю цибулі, приправлене лиш сіллю та перцем. Й цього достатньо. Бажано, щоб м'ясо було хоч трішки жирним, тоді начинка буде соковитішою. Якщо ж воно надто сухе — слід додати трохи топленого вершкового масла.

Раптом полюбляєте часник й вам нічого не заважає його споживати серед білого дня, можете приготувати таку часникову поливку, як для пампушок й полити нею пампухи одразу після смаження. Або приготувати соус з хроном. Чи подавати пампухи до бульйону або до польського борщику. Але вони смачні самі собою, як гарячі, так і холодні.

Тісто та начинка у цій страві залишаються ніжними й м'яким навіть після вистигання. Хоч за бажанням, їх можна підігріти, виклавши на решітку духовки й ввімкнувши її на 160ᵒС. Розігрівати разом з духовкою, так вони будуть як свіжо смажені.

Пампухи з м'ясом, для блогів_4
picantecooking.com

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г чищеної картоплі, порізати кубиками;
  • 500 г борошна;
  • 20 г свіжих дріжджів;
  • 100 г вершкового масла, розтопити;
  • 150 мл води;
  • 10 г солі;
  • 30 г цукру.

Для начинки:

  • 50 мл рослинної олії;
  • 2 середні цибулини;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 400 г вареної чи печеної свинини;
  • сіль та чорний свіжо мелений перець до смаку.

 Приготування покроково:

1) Картоплю відварити до готовності й пропустити крізь прес чи ретельно потовкти товкачем. Помістити в чашу планетарного міксера чи блендера й майже повністю остудити.

Пампухи з м'ясом, для блогів_1
picantecooking.com

2) У невеликому посуді змішати воду з дріжджами до повного їх розчинення.

Пампухи з м'ясом, для блогів_6
picantecooking.com

3) До картоплі додати вершкове масло, цукор, сіль та насипати зверху борошно. На нього влити розчинені у воді дріжджі й замісити однорідне, м'яке і навіть трішки липке тісто. Місити в планетарному міксері 5-6 хвилин, 10-11 хвилин руками.

Пампухи з м'ясом, для блогів_7
picantecooking.com

4) Миску з тістом накрити харчовою плівкою й поставити до холодильника на 8-12 годин. Можна навіть до 48-ми годин залишати.

Пампухи з м'ясом, для блогів_8
picantecooking.com

5) Приготувати начинку. Для цього у пательні розігріти рослинну олію й викласти цибулю. Додати цукор та сіль до смаку. Смажити, помішуючи, до золотистості.

6) У м'ясорубці, на дрібному ситі (якщо є вибір величини), змолоти варене м'ясо та смажену цибулю. Щоб легше було пропускати крізь м'ясорубку цибулю, краще змолоти половину м'яса, викласти цибулю і після неї змолоти решту м'яса. Воно збере рештки цибулі по стінках м'ясорубки.

7) Фарш посолити до смаку та приправити чорним меленим перцем. Добре перемішати. Спробувати на смак, і якщо він здається сухим (це залежить від м'яса) — додати трішки топленого вершкового масла й знову вимішати все. Поставити готовий фарш до холодильника, накривши миску кришкою чи харчовою плівкою.

8) У день приготування пампухів дістати тісто та начинку з холодильника приблизно за годину.

Пампухи з м'ясом, для блогів_9
picantecooking.com

9) Через годину тісто тонко розкачати на робочій поверхні, присипаній борошном. На половині розкачаного тіста зробити позначки кружечком, для вирізання пампухів, чи склянкою (але не вирізати, а лише позначити).

Пампухи з м'ясом, для блогів_10
picantecooking.com

10) У позначені кружечки викласти начинку. Так, щоб її здавалось багато. Точна кількість залежить від розміру кружечків. У мене це було трішки більше ніж столова ложка начинки на один пампух.

Пампухи з м'ясом, для блогів_11
picantecooking.com

11) Обережно накрити другою частиною тіста. Й тією самою склянкою вирізати пампухи. Під час такого вирізання дві частинки тіста скріпляться разом.

Пампухи з м'ясом, для блогів_12
picantecooking.com

12) Обрізки тіста зім'яти разом, залишити на 5 хвилин "відпочити" й знову розкачати. Так само позначити кружечки, викласти начинку, накрити тістом й вирізати пампухи. Й так до кінця тіста. Останній обрізок розкачати паляничкою, у центрі викласти начинку й заліпити як булочку й сплющити, щоб товщиною пампух був подібним до решти. Викладати пампухи на тацю чи дошку застелену пергаментом.

Пампухи з м'ясом, для блогів_13
picantecooking.com

13) Накрити пампухи злегка вологим рушником і залишити так на 40 хвилин підходити.

14) Після завершення вказаного часу в казанку або фритюрниці нагріти рослинну олію, вона повинна тихенько потріскувати (її температура має бути 180-190 ᵒС). Опускати пампухи по одному і тільки-но відновиться активне кипіння олії, зменшити вогонь до середнього. Смажити невеликими партіями, перевертаючи, до рівномірного рум'янцю.

Пампухи з м'ясом, для блогів_2
picantecooking.com

15) Виймати пампухи на тарілку, застелену кухонним рушником. Дати трохи охолонути, хвилин 5, і можна пригощатись. Подавати теплими!

Пампухи з м'ясом, для блогів_5
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції