Печена шинка з курячих грудок

Печена шинка з курячих грудок

Фото: ТСН.ua

Таке м'ясо виходить дуже соковитим, рівномірно просоленим та пряним.

Таким чином приготовлена і запечена куряча грудка за своєю консистенцією настільки нагадує шинку, що я так і вирішила її назвати. Вона виходить дуже соковита, рівномірно просолена і пряна. Набір прянощів можна змінювати, надаючи їй той смаковий відтінок, який вам найбільше подобається. Головне, дотримуватись технології соління та запікання. Печена шинка з курячих грудок ідеально підходить до різноманітних канапок, салатів і навіть чудово пасуватиме до м'ясної нарізки на святковому столі.

А ще цей рецепт потішить усіх, хто слідкуює за фігурою. Така куряча шинка є дуже дієтичним продуктом із високим вмістом білка, тож нею можна спокійно перекушувати без почуття провини. А моя старша донька дуже любить, коли я кладу їй таке м'ясо до ланч-боксу, оскільки його пряність створює особливий делікатесний смак у такого простого продукту, як куряча грудка.

Щодо соління м'яса у соляному розчині, то воно обов'язкове. Це запорука соковитості шинки за рахунок зворотного осмосу, що відбувається під час тривалого соління м'яса та риби. Крім того, таке м'ясо виходить рівномірно просоленим. Важливо, щоб кількість солі була відповідною і щоб соління було тривалим.  

У переліку інгредієнтів вказаний лід. Можна обійтись й без нього — він потрібен, щоб швидше охолодити соляний розчин. Якщо у вас достатньо часу й лід у вас в дефіциті, можна взяти одразу 2 л води для приготування солянки й просто повільно її остудити в холодильнику.

Але потрібно накрити солянку кришкою, щоб вода не випаровувала, бо соляний розчин може вийти дуже концентрованим. І вкрай важливо дочекатись доки солянка буде абсолютно холодною і лиш тоді занурювати в неї курячі грудки! А саме тривале соління повинно відбуватись в холодильнику! Не треба бактеріям влаштовувати свято, кладучи м'ясо в теплий розчин.

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки без шкірки;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 0,5 кг льоду.

Для солянки:

  • 1,5 л води;
  • 70 г солі;
  • 20 г цукру;
  • 2 ч.л. зернят гірчиці;
  • 1 ч.л. перцю чілі в пластівцях (можна упустити);
  • 1 ч.л. чорного перцю горошком;
  • 2 ч.л. зернят коріандру;
  • 4 горошини духмяного перцю;
  • 2 зубці часнику, розрізати кожен навпіл.

Для суміші спецій:

  • 1 ч.л. гранульованого часнику;
  • 1 ч.л. гранульованої цибулі (можна упустити);
  • 3 ч.л. меленої паприки;
  • 1 ч.л. меленого коріандру;
  • 1/2 ч.л. свіжозмеленого чорного перцю;
  • 1/2 ч.л. меленого кумину (зіра);

1) Усі інгредієнти для солянки помістити у невеликий сотейник й довести до кипіння. Зняти з вогню. Додати лід, щоб маринад швидше вистиг.

Фото: picantecooking.com

2) Коли солянка буде абсолютно холодною, покласти у неї курячі грудки, якщо потрібно, придавити чимось, щоб вони були повністю занурені у рідині й поставити в холодильник на 4-8 годин.

Фото: picantecooking.com

3) Після відповідного часу соління, дістати курячі грудки з солянки та обсушити паперовим рушником. А у глибоку миску покласти усі спеції для суміші спецій й вимішати їх.

Фото: picantecooking.com

4) Курячі грудки щедро змастити оливковою олією та обкачати в спеціях, так, щоб вони немов паста обгортала м'ясо. Якщо потрібно, додати ще трішки олії (точна кількість залежить від розміру грудок). Викласти грудки в спеціях на решітку, розташовану на жаротривкому посуді.

Фото: picantecooking.com

5) Духовку розігріти до 120 ᵒС.

6) Вставити грудки до розігрітої духовки й пекти доки внутрішня температура сягне 70 ᵒС, або ж при проколюванні грудок буде виходити прозорий сік. Приблизно 45-60 хвилин, в залежності від роботи духовки, стартової температури грудок та їх точного розміру.

7) Дістати шинку з курячих грудок з духовки й залишити до повного вистигання перед нарізанням.

Фото: picantecooking.com

Зберігати в холодильнику до 7-ми днів. Можна заморожувати.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація