Печиво кураб’є

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цю просту у приготуванні випічку з дивною назвою ви, певно, маєте пам’ятати ще з дитинства.

Простота та випадковість — все, що поєднує геніальні рецепти. Наприклад, Тарт Татен, салат цезар, бабагануш та ще багато інших страв їхні автори вигадали за велінням долі. Отож кураб’є — печиво з дивною назвою, яку ви, певно, маєте пам’ятати з дитинства, теж цього поля ягода.

Кураб’є продавалося в кожному магазині — моя бабуся дуже його любить. Але що за дивна назва? — подумала я. Виявляється, в перекладі з арабської — це означає солодощі.

За легендою кондитер приготував це печиво султану з продуктів, які мав під рукою. Бо злодії винесли все найкраще із запасів палацу. Не варто говорити, що правителю десерт дуже сподобався, бо досі у східних країнах це печиво дуже популярне.

Готувати кураб’є — надзвичайно просто. Але головне — не забудьте додати у центр крапельку кисленького джему.

Вам знадобиться:

  • 100 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 1 білок;
  • 150 г борошна;
  • ваніль.

Для прикрашання:

  • 1 столова ложка джему (краще кисленького);
  • 0,5 чайної ложки кукурудзяного крохмалю.
Печиво, для блогів
instagram.com/jb_foodphoto

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200 градусів.

2. До м’якого масла додайте цукрову пудру і збийте міксером добіла.

3. Додайте білок, ваніль, розмішайте і всипте борошно. Замісіть м’яке тісто.

4. Перекладіть його в кондитерський мішок з насадкою-зірочкою, або ж просто викладайте ложкою. Візьміть до уваги, що в духовці печиво виростуть вдвічі — тож залишайте між ними прийнятну відстань.

5. Змішайте джем із крохмалем і викладайте всередину кожного печива. Я, наприклад, виклала начику у звичайний пакет, відрізала у нього куточок і так видавлювала у заглибинку на печиво.

6. Випікайте 10-12 хвилин, поки кураб’є не набуде золотавого кольору.

Печиво, для блогів
instagram.com/jb_foodphoto

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/jb_foodphoto

Залиште свій коментар

Вибір редакції