Піца на чорному тiсті з грушею

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця оригінальна страва вразить вас своїм смаком і стане окрасою столу.

Поєднання сирів, ароматного хрумкого тіста та соковитої груші не залишить вас байдужим. Пропоную приготувати піцу на чорному тісті, яка вразить вас смаком та стане окрасою будь-якого столу. 

Інгредієнти на 2 піци діаметром 30 см:

Для тіста:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • 200 мл теплої води;
  • 5 г живих дріжджів;
  • 2 ч. л. соняшникової олії;
  • 4 г чорнил каракатиці;
  • дрібка солі.

Для соусу:

  • 250 мл рідких вершків жирністю 10%;
  • 100 г вершкового масла;
  • 25 г пшеничного борошна;
  • сіль, перець за смаком.

Для начинки:

  • 120 г сиру моцарела;
  • 120 г сиру дорблю;
  • 120 г сиру брі;
  • 1 груша.
Чорна піца, для блогів_1
фото: Bene Gusto

ГОТУЄМО ТІСТО 

1. Дріжджі заливаємо теплою водою та гарно перемішуємо, щоб розчинилися. Поступово додаємо борошно і знову перемішуємо. Коли маса почне густішати, додаємо сіль.

Важливо! Зверніть увагу, ми не змішуємо сіль з борошном, бо вони нейтралізують дію дріжджів і тісто не підніметься.

Чорна піца, для блогів_2
фото: Bene Gusto

2. Далі додаємо чорнила каракатиці і добре перемішуємо в мисці, щоб маса стала однорідною. Після цього вимішуємо тісто руками, підсипаючи борошно, доки не перестане липнути до рук. Накриваємо і залишаємо в теплі на 60 хвилин.

Чорна піца, для блогів_3
фото: Bene Gusto

3. Коли тісто піднялося, ділимо його навпіл, осаджуємо і скочуємо у тугі кульки. Щоб перевірити, чи правильно все вийшло, пальцем натисніть на поверхню кульки. Якщо тісто пружне і швидко повертає колишню форму — все відмінно. Якщо палець сильно провалюється — скачайте тугіше. Готові кульки залишаємо в теплому місці на 2 години.

Чорна піца, для блогів_4
фото: Bene Gusto

4. Обережно беремо одну з кульок, намагаючись зберегти рівні краї, та починаємо легенько натискати пальцями по середині і поступово підступаємо до країв, залишаючи невеликий бортик. Можна перевернути і притиснути тісто із зворотного боку.

Чорна піца, для блогів_9
фото: Bene Gusto

5. Викладаємо тісто на деко та проколюємо виделкою, щоб основа пропеклась і піднялася рівномірно. Відправляємо в розігріту до 220°C духовку на 5-7 хвилин. Основа для піци готова. Найкраще пропекти основу окремо від начинки, так готова піца матиме кращий вигляд та смак.

Чорна піца, для блогів_10
фото: Bene Gusto

ГОТУЄМО СОУС

Тут усе просто. У пательні розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, сіль та перець.

Чорна піца, для блогів_5
фото: Bene Gusto

До загустілої маси тонкою цівкою вливаємо вершки та гарно перемішуємо. Коли на поверхні з'являться великі бульбашки, відставляємо готовий соус.

Чорна піца, для блогів_6
фото: Bene Gusto

ЗБИРАЄМО НАШУ ПІЦУ

Готову основу змащуємо соусом, зверху викладаємо подрібнені сири дорблю і брі. Грушу нарізаємо скибочками і викладаємо на сир.

Чорна піца, для блогів_11
фото: Bene Gusto

Притрушуємо зверху тертою моцарелою. Випікаємо за температури 220°C до золотавої скоринки. Приблизно 10-15 хвилин в залежності від вашої духовки.

Чорна піца, для блогів_12
фото: Bene Gusto
Чорна піца, для блогів_14
фото: Bene Gusto

Відеоверсія рецепту:

Піца готова. Смачного!

Залиште свій коментар

Вибір редакції