Пиріг з грибами у вершках

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Якщо зробите такий пиріг у порційних формах і візьмете з собою — кілька ситих годин вам гарантовані.

Грибна пора у розпалі. Хоча ті, хто знає, де зберігаються гриби у супермаркеті, звісно, можуть насолоджуватися ними цілий рік. Я от лише приблизно знаю, який вигляд мають їстівні гриби.

Якось в Карпатах ми з друзями назбирали цілий пакет сироїжок, підосиковиків та білих. Повернулись додому і показали пакет господині, в якої винаймали житло. Пані Оля висипала все під парканом, вибрала з купи кілька білих і сказала — "Інше до сміття!". Виявляється, гуцули визнають лише боровики. Відтоді мої грибні експерименти обмежуються полицями магазинів.

Для цієї страви вам найкраще підійдуть печериці або гливи. Грибний тарт із сиром і вершками буде смачним перекусом на роботі, вдома або у поїздці. Зробіть його у порційних формах, розігрійте у мікрохвильовці і ситих пару годин вам гарантовані.

Грибний пиріг, для блогів_1
instagram.com/juliya_levicka

Вам знадобиться:

Основа розрахована на форму 20-22 см (або 8 порційних формочок)

  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г борошна;
  • 2-3 столові ложки крижаної води;
  • дрібка солі.

Начинка:

  • 500 г грибів;
  • цибулина;
  • 200 г сиру;
  • 100 г вершків;
  • 3 яйця;
  • сіль, перець — за смаком.

Приготування:

1. Масло з борошном та сіллю рубаємо у блендері на крихти. Додаємо води, щоб тісто зібралося у кулю.

2. Змащуємо форму маслом, розкачуємо і розподіляємо тісто. Ставимо до морозилки на 10-15 хвилин.

3. Тим часом чистимо гриби. Як хочете — мийте. Втім досвідчені кухарі не радять — гриби просочуються водою і погано смажаться.

4. Ріжете гриби пластинками і підсмажуєте на пательні. Як майже готові — додаєте цибулю і смажите все до ледь золотавої скоринки. Залишаєте трохи вистигнути.

5. Робите заливку: вершки гарненько розмішуєте з натертим сиром (трохи сиру залишаєте на посипку). Додаєте сіль та перець. Туди ж — смажені гриби.

6. Духовку розігріваєте до 180°C. Тісто ставите на 10-15 хвилин підпектися.

7. Дістаєте з духовки і викладаєте на тісто начинку. Ставите на 20 хвилин запікатися

8. Дістаєте з духовки. Присипаєте сиром і повертаєте ще на 5 хвилин. Смакота готова!

Грибний пиріг, для блогів_4
instagram.com/juliya_levicka

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/jb_foodphoto

Залиште свій коментар

Вибір редакції