Пиріг з вишнями та горіхами

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця ароматна випічка з великою кількістю ягід дуже здивує смаком та простотою приготування.

Рецепт цього пирога з вишнями з'явився у мене шляхом експериментів. Захотілось пирога з великою кількістю ягід, щоб і тісто було смачним та ніжним, але не бісквітним.

Дуже часто в ягідних та фруктових пирогах тісто є лише додатком, позбавленим смаку. Мені хотілось, щоб воно було смачним саме по собі. Тим паче, що з таким виразним смаком та ароматними вишнями, можна дозволити подібне тісто. І вийшло просто чудово!

Горіхи надають цьому пирогу не тільки казковий аромат, а й чудову консистенцію тіста. Можна використовувати будь-які, окрім арахісу та кеш’ю. Вони не підходять за смаком. Я додавала мигдаль, можна також брати волоські горіхи, фундук чи несолоні фісташки.

Тісто у цій випічці — щось середнє між пісочним та бісквітним. Воно надто м'яке та липке для розкатування й надто туге для викладання ложкою. Тому, щоб викласти ним дно форми, після охолодження його потрібно нарізати пластинками і викласти у підготовлену форму, втрамбовуючи руками.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_1
picantecooking.com

А от 1/3 тіста слід добре заморозити, щоб потім вичавити через прес для картоплі з великими дірочками (тісто буде виходити в формі локшини) або ж натерти на тертці з великими дірочками, якщо немає пресу. Й вичавлене або натерте тісто вже розподіляти на ягодах.

Випікати такий пиріг з вишнями дуже просто. Лиш готовність слід визначати не за допомогою не зубочистки, а здорового глузду, орієнтуючись за зовнішнім виглядом та ароматом пирога. Сік вишень не дасть визначити готовність зубочисткою, оскільки вона завжди буде виходити брудною та вологою.

Після випікання пиріг з вишнями дуже ніжний. Тому з перекладанням його на сервірувальну тарілку краще почекати. Після вистигання це зробити значно легше, але з пергаменту його краще не зсувати.

Інгредієнти:

  • 130 г борошна;
  • 100 г горіхів: мигдалю, волоських чи лісових (у мене мигдаль);
  • 120 г цукрової пудри;
  • 180 г холодного вершкового масла, порізати кубиками;
  • 3 жовтки;
  • 1,5 ч. л. розпушувача тіста;
  • 1/2 ч. л. меленої кориці;
  • вершкове масло для змащування боків форми;
  • цукрова пудра для посипання;
  • 100 г шоколаду для поливання.

Для вишень:

  • 1 кг вишень, дриглювати (вага до дриглювання);
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1/2 ч. л. меленої кориці.

Приготування:

1) Борошно, цукрову пудру, горіхи, розпушувач та корицю помістити до чаші блендера і збити до однорідності.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_6
picantecooking.com

2) Додати масло та жовтки і ще раз збити, доки маса почне збиватись в кулю.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_7
picantecooking.com

3) Викласти тісто на харчову плівку, збити разом. 1/3 тіста відрізати, загорнути в харчову плівку і поставити до морозильної камери. Решту тіста також загорнути і поставити до холодильника на одну годину.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_8
picantecooking.com

4) Далі застелити пергаментом дно роз'ємної прямокутної (18х30 см) чи круглої форми (26 см в діаметрі), а стінки змастити вершковим маслом.

5) Духовку розігріти до 180ᵒС.

6) Тісто дістати з холодильника і порізати пластинками. Викласти ним дно форми, втрамбовуючи тісто так, щоб не залишалось щілин і щоб дно форми було рівномірно ним вкрите.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_9
picantecooking.com

7) Вишні помістити до глибокої миски, додати крохмаль, цукор та корицю. Добре перемішати.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_10
picantecooking.com

8) Викласти вишні на підготовлене тісто й розрівняти.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_11
picantecooking.com

9) Дістати решту тіста з морозильної камери й витискаючи через прес для картоплі з більшими дірочками або натираючи на найбільші дірочки тертки, розподілити поверх вишень.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_12
picantecooking.com

10) Вставити пиріг до розігрітої духовки і пекти 45-50 хвилин. Він повинен дещо підрости та підрум'янитись, а вишні пропектись. Зубочистка, встромлена всередині, через сік вишні не буде виходити сухою, тому слід орієнтуватись за зовнішнім виглядом пирога.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_2
picantecooking.com

11) Дістати готовий пиріг з вишнями з духовки і залишити на 15 хвилин вистигати. Зняти боки форми, обережно відділити ножем пиріг від країв. Залишити так до повного вистигання.

12) Шоколад розтопити на водяній бані.

13) Вистиглий пиріг разом з пергаментом, обрізавши краї, зсунути на сервірувальну тарілку і посипати цукровою пудрою.

14) Скропити поверхню пирога з вишнями топленим шоколадом.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_3
picantecooking.com

15) Тримати в холодильнику.

Пиріг з вишнями та горіхами, для блогів_5
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції