Пісні страви: дивовижна бурякова ікра

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Рецепт цієї ікри неймовірно простий, але вона настільки смачна, що готувати ви її будете навіть після посту.

У нашому з сестрою дитинстві щось смачне траплялося нечасто. Часи були зовсім інші, супермаркетів не існувало взагалі, а на полицях тодішніх продуктових крамниць окрім овочей не з’являлося нічого. Тому мамі доводилося чи не щодня викручуватися, щоб приготувати хоч щось нове та смачне. Однією з таких страв була проста бурякова ікра, про яку, однак, мало хто з моїх знайомих чув. Це справжній пісний делікатес, хоча насправді доречною вона буде будь-коли, повірте.   

Отже, відварюємо або запікаємо три невеликих бурячки. Знімаємо з них шкірку та тремо на дрібну терку або пропускаємо через м’ясорубку. Очищуємо одну середню цибулину і також мелемо. На сковороду наливаємо трохи соняшникової олії, висипаємо туди отриманий "фарш".

Додаємо на смак чогось томатного — соусу, пасти або свіжих помідорів (літній варіант). Сіль, цукор, чорний перець. Смажити починаємо на середньому вогні, часто перемішуючи, хвилин 15-20, як звичайну кабачкову чи баклажанову ікру.

Наприкінці можна додати подрібненого чорносливу або, якщо любите солодке — родзинок. Ви зрозумієте, що ікра готова, за ароматом, на який до кухні збіжаться усі домашні. 

Інгредієнти:

  • буряк — 3 шт середнього розміру;
  • цибуля — 1 шт;
  • томатна паста або соус — 1-2 столові ложки;
  • сіль, цукор, чорній перець на смак.

Головна особливість цієї ікри полягає у тому, що готується вона надзвичайно легко. До того ж буряк можна запекти або відварити заздалегідь на вихідних та покласти до холодильника, тоді її приготування забиратиме 15 хвилини максимум. Але вона надзичайно смачна, ви навіть не уявляєте — наскільки. Їсти її можна просто намазавши на шматок свіжого батона або пісній хлібець, якщо дотримуєтесь посту. Можна й до каші чи картопляного пюре залишити, однак, гадаю, що закінчиться вона набагато раніше, ніж ви . 

Присоединяйтесь также к группе ТСН.Блоги на facebook и следите за обновлениями раздела!

Залиште свій коментар

Вибір редакції