Цей напій ідеально освіжить вас у спекотний літній день.
Все насправді дуже просто, а приготування зручне тим, що, як і холодні чаї, складається з концентратів, які можна приготувати заздалегідь і змішати напій, коли він потрібен. Замість м'яти, можна використати мелісу, кілька гілочок розмарину або тим'яну, особливо лимонного.
Інгредієнти:
- 500 г свіжої або мороженої полуниці;
- 150 г цукру;
- 500 мл води;
- сік 1 лимона;
- 1 пучок м’яти.
Час приготування: 15 хвилин.
Приготування:
1) Полуниці збити з лимонним соком в блендері до однорідності.
2) Перетерти ягоди через сито.
3) До сотейника помістити воду та цукор. Довести до кипіння та добре перемішати, щоб розчинився цукор, додати м'яту, зняти з вогню й залишити до повного вистигання.
4) У глечику змішати до смаку м'ятний сироп, перетерті полуниці, лід та газовану або просто мінеральну охолоджену воду.
Решту перетертих ягід та м'ятного сиропу зберігати в холодильнику до 3-х днів.
Смачного!
Більше рецептів читайте на picantecooking.com