Це печиво зручне не лише тим, що швидко готується, але й тим, що може довго зберігатися.
З цим печивом все просто — з тістом потрібно працювати, як і з будь-яким пісочним. Усі складники мають бути холодними, а замішувати, розкачувати та вирізати його слід швидко.
Інгредієнти:
- кокосова стружка — 40 г;
- вершкове масло — 120 г;
- кокосова олія (можна замінити вершковим маслом) — 50 г;
- цукор — 100 г;
- ванільний екстракт (можна замінити ванільним цукром) — 1 ч.л.;
- пшеничне борошно — 170 г.
Спочатку в мисці необхідно змішати борошно, цукор, кокосову стружку і ваніль. Додати кокосову олію, вершкове масло і швидко вимісити більш-менш однорідне тісто — важливо не місити довго. Після цього загорнути його в харчову плівку і поставити до холодильника на 2 години.
Розігріти духовку до 170˚C. Вийняти тісто з холодильника, тонко розкачати. Вирізати за допомогою форм печиво і викласти на деко — застеляти його або змащувати маслом не треба.
Випікати 8-10 хвилин — печиво має підрум'янитися. Остаточно твердим воно стає в процесі охолодження. А якщо покласти його до герметичної банки, то зберігати можна 2-3 тижні.
Більше рецептів читайте на picantecooking.com
Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!