Поживна запіканка з картоплею і яйцем на сніданок

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Смакує ця страва неперевершено, а готується дуже швидко.

Заради такого сніданку ваші ноги самі понесуть вас на кухню зранку. В цій запіканці прекрасне все! Від класично ідеального поєднання картоплі та м’ясного фаршу, до ніжного яйцевого жовтка, що розтікається тарілкою і смакує з солонуватими крихтами сиру фета.

Виходить дуже ситно і смачно. Оцінять таку страву і голодні чоловіки, і вибагливі діти, і завжди зайняті домогосподарки. Бо смакує вона неперевершено, а готується дуже швидко.

Інгредієнти:

  • 250 г картоплі;
  • 125 г м’ясного фаршу;
  • 3 яйця;
  • 30 г сиру фети;
  • ½ невеликої цибулини;
  • 1 ст. л. олії;
  • мелений перець за смаком;
  • дрібка солі;
  • зелень.
Картопляна запіканка, для блогів_1
instagram.com/alonka_good

Приготування:

1. Картоплю краще проварити завчасно, щоб скоротити час приготування сніданку. Тож звечора можна почистити і добре помити картоплю, потім нарізати великими кубиками і помістити у каструлю з водою. Варити її слід усього 10-15 хвилин до неповної готовності. В результаті картопля стане лише трохи м’якою і буде тримати форму, не розвалюватиметься.

2. А вже зранку її швидко обсмажити на пательні з олією до золотистої скоринки і перекласти у форму для запікання. Туди ж додати обсмажений фарш з цибулею.

3. Для його приготування цибулю почистити і подрібнити, додати до фаршу і викласти на розігріту з олією пательню, посолити і поперчити за смаком. Зняти готовий фарш і перекласти його у форму до картоплі. Якщо після обсмажування у фарші виявиться зайва рідина — її краще позбутися.

4. Далі у керамічну форму для запікання необхідно розбити в яйця, посипати зверху страву крихтами сиру фети і відправити у розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин, щоб яєчний білок схопився, а жовток залишився рідким, адже він в результаті стане чудовим соусом до запіканки.

5. Перед подачею до столу страву можна посипати зеленню.

Картопляна запіканка, для блогів_3
instagram.com/alonka_good

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/alonka_good

Залиште свій коментар

Вибір редакції