Прості реберця з українським смаком

Прості реберця з українським смаком

Фото: picantecooking.com/ТСН.ua

Це дуже запашна, не складна в приготуванні й, звичайно ж, смачна страва.

Прості запечені свинячі реберця, натерті усіма знайомими прянощами — дуже запашна, нескладна в приготуванні й, звичайно ж, смачна страва.

Це чи не найпростіші у приготуванні реберця. Їх можна натирати чим завгодно, не обов'язково спеціями з рецепта. Тут головне дотримуватись технології приготування, а вона вас не підведе і стане прекрасною основою для кулінарних експериментів.

Я впевнена, усім любителям прянощів з українським духом, таких як сушений кріп, коріандр, гранульований часник, чорний перець — цей рецепт свинячих реберець дуже сподобається.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинячих реберець, порізати відповідно до розподілу за кістками;
  • 2 ст. л. смальцю або рослинної олії без аромату.

 Для натирання:

  • 2 ч. л. сушеного кропу;
  • 1 ч. л. меленого коріандру;
  • 1/4 ч. л. меленого лаврового листа (можна пропустити);
  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю;
  • 1/2 ч. л. гранульованого часнику;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1,5 ч. л. солі.

Приготування покроково:

1) Усі інгредієнти для натирання свинячих реберець помістити у глибоку миску. Перемішати, додати реберця та ретельно натерти їх отриманою сумішшю. Залишити на 2-4 години солитись в прохолодному місці (можна в холодильнику).

Фото: picantecooking.com

2) За 20 хвилин до запікання духовку розігріти до 160 ᵒС. Увімкнути нижній підігрів, без конвекції.

3) У великій сковорідці, на середньому вогні розігріти смалець і як той почне потріскувати — викласти реберця й підрум'янити з усіх боків.

Фото: picantecooking.com

4) Перекласти реберця в жаротривку форму, виклавши їх одним шаром, і поставити в духовку.

Фото: picantecooking.com

5) Запікати реберця 1,5-2 години, доки м'ясо почне відставати від кістки. Дістати з духовки, перекласти на чисту тарілку, прикрити фольгою і залишити відпочити 10-15 хвилин.

Фото: picantecooking.com

Подавати запечені реберця, посипавши свіжою зеленню. Як гарнір підійде будь-яка страва з картоплі чи, скажімо, пюре з цвітної капусти чи з селери, або запечені кореневі овочі. Ідеальним соусом буде — вершковий з хроном.

Щодо напоїв, то, як на мене, для таких реберець найкраще підходить пиво. Або ж, як варіант, сухий або напівсухий сидр.

Фото: picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація