Щоб приготувати цей десерт, вам не знадобиться багато часу та складників, але вийде дуже смачно і вишукано.
Шоколаду ніколи не буває забагато. Люблю чорний, щоб гірчив та хрумав, наче жуєш какао-боби.
Якщо ж хочеться чогось дуже ніжного, пропоную приготувати цей десерт. Щоб його зробити, вам не знадобиться багато часу і складників. Лише — шоколад, вершки, цукор та яйце. Але вийде дуже смачно й вишукано.
Вам знадобиться:
- 100 г чорного шоколаду;
- 300 г вершків 33% жирності;
- білок і яйця;
- столова ложка цукру.
Приготування:
1. Шоколад розтопіть з половиною вершків у мікрохвильовці короткими імпульсами по 15-20 секунд. Перемішуйте, поки все не перетвориться на однорідну емульсію.
2. Коли маса розтопиться, додаєте ще 150 г холодних вершків.
3. Ставите миску з вершково-шоколадною масою у миску з холодною водою та льодом і збиваєте кілька хвилин, поки маса не перестане розтікатися.
4. Помийте яйце у гарячій воді з милом. Гарненько протріть шкаралупу від води, розбийте і відділіть білок від жовтка. Він нам не знадобиться.
5. Збийте білок з ложкою цукру до м‘яких піків.
6. Перемішайте з шоколадною масою, розкладіть у 4 склянки і дайте постояти в холодильнику десь півгодини, але смакувати можна і одразу.
Смачного!
Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka