Ця страва прийшла з мексиканської кухні, але ви точно її полюбите.
Ця страва буде ідеальною для робочих буднів. Часу на її приготування витрачається мало, а готується вона переважно без вашого втручання, коли ви самі займаєтеся власними справами. Простий овочевий салат до неї — це все, що потрібно для комплексної сімейної вечері.
Рецепт має дещо мексиканський характер — звідти суміш спецій якою натирають гомілки та додають до рису, техніка приготування крупи теж запозичена з екзотичної країни. А кінза та сік лайму підкреслюють її географічну особливість і дарують курці з рисом свіжість смаку.
Якщо ви не любите гострого або не бажаєте цим разом готувати гостру страву, перець чілі можна просто не додавати. В оригіналі, за моєю шкалою сприйняття пікантності страв, ці курячі гомілки виходять злегка пікантними.
А взагалі цей рецепт можна змінювати на свій смак. Замість гомілок можна взяти курячі стегенця і навіть грудки, хоча останні в результаті вийдуть найменш ароматними.
Інгредієнти:
- рослинна олія — 50 мл;
- довгозернистий рис — 200 г;
- вода або бульйон (курячий чи овочевий) — 500 мл;
- цибулина — 1 шт;
- зубець часнику — 1 шт;
- мелений кмин — 1/2 ч.л.;
- курячі гомілки — 4 шт;
- сіль — до смаку;
- лайм — 1 шт для подачі;
- кінза — 1/2 пучка;
Для суміші спецій для курки:
- мелений кмин —1 ч.л.;
- мелений перець чилі—1 ч.л.;
- мелена паприка —1 ч.л.;
- гранульований часник —1 ч.л.;
- сіль —1 ч.л.
Для початку треба розігріти духовку до 180 градусів. У глибокій мисці змішати суміш спецій для курки. У великій сковороді, яку потім можна буде поставити до духовки, розігріти рослинну олію й викласти курячі гомілки. Підрум'янити з усіх сторін, але не треба, щоб вони повністю притогувалися. Перекласти їх в миску зі спеціями і добре натерти.
Тим часом у ту ж саму сковороду додати мілко нарізану цибулю і смажити до м'якості. Потім додати рис, розчавлений часник, кумин та решту спецій, що залишилася у мисці після натирання курки. Обсмажувати, постійно помішуючи, поки відчуєте приємний аромат спецій. Додати воду чи бульйон, сіль і довести все разом до кипіння. Зняти з вогню.
Поміж рису викласти гомілки і помістити сковороду до розігрітої духовки десь на 20-25 хвилин, поки рис не вбере усю рідину, а м'ясо не буде готовим. Дістати страву з духовки, посипати кінзою, обкласти четвертинками лайма та подавати. А вже кожен на тарілці скроплюватиме свою порцію лаймовим соком.
Смачного!
Приєднуйтеся також до групи ТСН.Блоги на facebook та слідкуйте за оновленнями у розділі!