Пряний гарбузовий суп

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця легка та кремова страва чудово зігріє вас холодним зимовим днем.

Цей суп — моя найулюбленіша гарбузова страва. Легка, пряна, кремова, зігрівальна — те, що потрібно холодним зимовим днем. До того ж час святкових салатиків, заправлених майонезыв, минув, вже час харчуватися по-іншому.

Готувати цей суп надзвичайно просто. Хіба, якщо ви любитель заморочитися, то можна запекти гарбуз у духовці і вже потім зробити цей суп. Але коли не маєте часу і бажання, гарбуз варіть одразу у бульйоні або воді. Отже, нумо готувати!

Гарбузовий суп, для блогів_3
instagram.com/juliya_levicka

Вам знадобиться:

  • 500 г гарбуза;
  • 20 г свіжого імбиру;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубки часнику;
  • 1 невелика морквина;
  • 1 картоплина;
  • 1 чайна ложка приправи карі;
  • по пів чайної ложки кмину і паприки;
  • курячий бульйон або вода;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

1. Підсмажте у каструлі з товстим дном часник та цибулю до золотавого кольору.

2. Додайте натертий або дрібно порізаний імбир, карі, паприку, кмин. Прогрійте спеції на вогні пару хвилин. Але пильнуйте, аби вони не підгоріли. 

3. Гарбуз почистіть та наріжте на великі кубики. Додайте до овочів та спецій гарбуз, моркву, картоплю та залийте водою або бульйоном. Ідеальна кількість рідини — аби вона приблизно на палець не закривала гарбуз.

4. Варіть хвилин 15-20, поки овочі не пом’якшають.

5. Посоліть, додайте лимонний сік, зніміть з вогню та збийте блендером у пюре. Поверніть на вогонь і доведіть до кипіння.

6. Подавайте поливши вершками, або сметаною. Можна посипати зеленню або гарбузовим насінням.

Смачного!

Гарбузовий суп, для блогів_2
instagram.com/juliya_levicka

Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції