Пряний кекс із мандаринами та бананом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей десерт з пухкою текстурою і кисло-солодким смаком з ароматом прянощів просто не може не сподобатись.

З‘їла шматок і... пропала. Це я про свій новий кекс. Бо знаєте, як воно буває… захочеться солоденького, та ще й на ніч. Чому б себе не потішити?! Готується кекс дуже просто. Має пухку текстуру і кисло-солодкий пряний смак. Ви також можете зробити його у вигляді маленьких мафінів. Отже, нумо готувати!

Вам знадобляться:

  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 150 г меду;
  • 70 г молока;
  • 2 яйця;
  • цедра і сік двох мандаринів;
  • 170 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • по чайній ложці молотих імбиру та кориці;
  • сік і цедра половини лайма або лимона;
  • стиглий банан;
  • 3 столових ложки цукрової пудри.
пряний кекс, для блогів
instagram.com/juliya_levicka

Приготування:

1. У сотейнику розтопіть масло, цукор, мед та спеції з цедрою. Помішуйте, щоб цукор розчинився.

2. У мисці змішайте борошно з розпушувачем. Вилийте до неї медову суміш, молоко та злегка перемішайте. Додайте банан, розчавлений виделкою, та яйця. Розмішайте.

3. Перелийте тісто в форму для кексів, змащену маслом і присипану борошном.

4. Випікайте у духовці, розігрітій до 180 градусів. В мене цкекс був готовий вже за півгодини.

5. Перевірте кекс зубочисткою: якщо вийшла суха — діставайте. Ні — потримайте ще 5 хвилин.

6. З мандаринів та лайму вичавіть сік. Половину змішайте з цукровою пудрою — це буде ваша глазур-поливка.

7. Коли дістанете кекс — дайте йому трохи вистигнути. Просочіть його за допомогою ложки або пензля іншою половиною соку (того, що без пудри). В мене в запасі був звичайний шприц, який я іноді використовую для таких цілей. Набирала в нього сік, проштрикувала кекс с різних боків і вичавлювала сік всередину. Шприц беріть без голки, звісно.

8. Зверху полийте глазур’ю. Він вийде неймовірно запашний і кисло-солодкий!

Залиште свій коментар

Вибір редакції