Цей десерт з пухкою текстурою і кисло-солодким смаком з ароматом прянощів просто не може не сподобатись.
З‘їла шматок і... пропала. Це я про свій новий кекс. Бо знаєте, як воно буває… захочеться солоденького, та ще й на ніч. Чому б себе не потішити?! Готується кекс дуже просто. Має пухку текстуру і кисло-солодкий пряний смак. Ви також можете зробити його у вигляді маленьких мафінів. Отже, нумо готувати!
Вам знадобляться:
- 100 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 150 г меду;
- 70 г молока;
- 2 яйця;
- цедра і сік двох мандаринів;
- 170 г борошна;
- 10 г розпушувача;
- по чайній ложці молотих імбиру та кориці;
- сік і цедра половини лайма або лимона;
- стиглий банан;
- 3 столових ложки цукрової пудри.
Приготування:
1. У сотейнику розтопіть масло, цукор, мед та спеції з цедрою. Помішуйте, щоб цукор розчинився.
2. У мисці змішайте борошно з розпушувачем. Вилийте до неї медову суміш, молоко та злегка перемішайте. Додайте банан, розчавлений виделкою, та яйця. Розмішайте.
3. Перелийте тісто в форму для кексів, змащену маслом і присипану борошном.
4. Випікайте у духовці, розігрітій до 180 градусів. В мене цкекс був готовий вже за півгодини.
5. Перевірте кекс зубочисткою: якщо вийшла суха — діставайте. Ні — потримайте ще 5 хвилин.
6. З мандаринів та лайму вичавіть сік. Половину змішайте з цукровою пудрою — це буде ваша глазур-поливка.
7. Коли дістанете кекс — дайте йому трохи вистигнути. Просочіть його за допомогою ложки або пензля іншою половиною соку (того, що без пудри). В мене в запасі був звичайний шприц, який я іноді використовую для таких цілей. Набирала в нього сік, проштрикувала кекс с різних боків і вичавлювала сік всередину. Шприц беріть без голки, звісно.
8. Зверху полийте глазур’ю. Він вийде неймовірно запашний і кисло-солодкий!