Найкраще у цій страві, що її дуже просто готувати, нічого не треба старанно збивати, лиш змішати та поставити пектись.
Багато хто, побачивши такий омлет, скаже, що це, як у дитячому садку. Так, і справді, майже як у садку, з тією різницею, що ваш омлет не буде перепеченим. У садку він гумовий саме тому, що тамтешні кулінарні феї просто не мають часу слідкувати за усім та звертати увагу на таку деталь, як вчасно його вийняти. Адже головне правило там — не недопекти.
А ще цей омлет з сиром, що робить його смак розкішним. Можете робити без сиру, буде ще пухкішим, адже ніщо не обтяжує, але з сиром — смачніше. За великого бажання, до омлету можна додати улюблену зелень, буде ще ароматніше. А найкраще у цьому печеному омлеті, що його дуже просто готувати, нічого не треба старанно збивати, лиш змішати та поставити пектись.
Я страшенно люблю такі сніданки для будніх днів, адже це така розкіш, коли швидко змішав усе, поставив до духовки, сніданок печеться, а я можу займатись своїми ранковими справами, яких завжди чимало. Ті, у кого є діти, мене добре зрозуміють. А у кого ще й двоє дівчат з довгим волоссям, ще більше зрозуміють.
Хоч не буду писати, що я майстер зачісування, руки в мене не стоять до цього, як і до прикрашання тортів чи розмальовування пряників, я їх просто вмію робити дуже смачними. Тому у моїх дівчат завжди дуже короткий список найпростіших зачісок, і вони дуже тішаться як раптом вихователька, бабуся чи навіть двоюрідна сестра їх якось незвичайно зачеше.
Але, як я колись писала, поєднуючи роботу, особливо власну справу, та повноцінну сім'ю, коли ще дуже хочеш бути хорошою мамою, завжди є якісь сфери де не дотягуєш. І найчастіше мої дівчата ходять до школи та садка з хвостиками, зате кожного дня їдять свіжі та цікаві сніданки, обіди та вечері, які дуже рідко повторюються.
Так от, коли у мене за планом такий сніданок, що сам готується, я можу навіть простенький колосок заплести, принаймні одній з них. Бо після першого мені вже хочеться зламати щітку. Люблю ті ранки, коли смачно, корисно і стояти над плитою все приготування не треба. Головне вчасно все поставити, щоб спеклось.
Щодо нюансів приготування, то не рекомендую збільшувати кількість сиру в омлеті чи додавати більше якихось додатків, адже він буде тоді доволі збитим. Можна сир чи його частину, замінити додатками, дотримуючись пропорцій інгредієнтів за вагою.
І зверніть увагу, в рецепті написано збити всі інгредієнти лиш до поєднання, тобто важливо, щоб ви не збивали довго. Поєдналось все й вистачить. Якщо яйця перебити, вони дуже сильно піднімуться в духовці, а потім так само впадуть, що зробить омлет здутою кулькою. Й хочу вас попередити, цей омлет і так трішки підніметься, а через деякий час після діставання з духовки обов'язково трішки впаде, і це нормально, це закони фізики в дії. Якщо хочете, щоб омлет був дещо стабільнішим, додайте до нього 1-2 ст. л. борошна, але без нього смачніше, та і якщо яйця не перебити, коливання не такі вже й великі. А смак, так чи так, дуже хороший.
Інгредієнти:
- 6 яєць;
- 300 мл молока;
- 1 ч. л. солі;
- 80 г твердого чи напівтвердого сиру, натерти на тертці;
- вершкове масло для змащування форми;
- зелена цибуля для посипання.
Приготування:
1) Духовку розігріти до 180ᵒС.
2) Яйця, молоко та сіль помістити до глибокої миски та збити разом виделкою чи вінчиком лише до поєднання інгредієнтів.
3) Додати сир та перемішати масу лопаткою.
4) Форму для запікання змастити тонким шаром вершкового масла. Вилити яєчну масу у форму.
5) Поставити форму з масою до духовки й пекти, поки омлет рівномірно підніметься (в центрі також) й підрум'яниться, приблизно 25-30 хвилин.
Дістати спечений омлет з духовки, посипати цибулею чи іншою вибраною зеленню й одразу ж подавати.
Смачного!
Більше рецептів читайте на picantecooking.com