Пухкий печений омлет з сиром

Пухкий печений омлет з сиром

Фото: ТСН.ua

Найкраще у цій страві, що її дуже просто готувати, нічого не треба старанно збивати, лиш змішати та поставити пектись.

Багато хто, побачивши такий омлет, скаже, що це, як у дитячому садку. Так, і справді, майже як у садку, з тією різницею, що ваш омлет не буде перепеченим. У садку він гумовий саме тому, що тамтешні кулінарні феї просто не мають часу слідкувати за усім та звертати увагу на таку деталь, як вчасно його вийняти. Адже головне правило там — не недопекти.

А ще цей омлет з сиром, що робить його смак розкішним. Можете робити без сиру, буде ще пухкішим, адже ніщо не обтяжує, але з сиром — смачніше. За великого бажання, до омлету можна додати улюблену зелень, буде ще ароматніше. А найкраще у цьому печеному омлеті, що його дуже просто готувати, нічого не треба старанно збивати, лиш змішати та поставити пектись.

Я страшенно люблю такі сніданки для будніх днів, адже це така розкіш, коли швидко змішав усе, поставив до духовки, сніданок печеться, а я можу займатись своїми ранковими справами, яких завжди чимало. Ті, у кого є діти, мене добре зрозуміють. А у кого ще й двоє дівчат з довгим волоссям, ще більше зрозуміють.

Хоч не буду писати, що я майстер зачісування, руки в мене не стоять до цього, як і до прикрашання тортів чи розмальовування пряників, я їх просто вмію робити дуже смачними. Тому у моїх дівчат завжди дуже короткий список найпростіших зачісок, і вони дуже тішаться як раптом вихователька, бабуся чи навіть двоюрідна сестра їх якось незвичайно зачеше.

Фото: picantecooking.com

Але, як я колись писала, поєднуючи роботу, особливо власну справу, та повноцінну сім'ю, коли ще дуже хочеш бути хорошою мамою, завжди є якісь сфери де не дотягуєш. І найчастіше мої дівчата ходять до школи та садка з хвостиками, зате кожного дня їдять свіжі та цікаві сніданки, обіди та вечері, які дуже рідко повторюються.

Так от, коли у мене за планом такий сніданок, що сам готується, я можу навіть простенький колосок заплести, принаймні одній з них. Бо після першого мені вже хочеться зламати щітку. Люблю ті ранки, коли смачно, корисно і стояти над плитою все приготування не треба. Головне вчасно все поставити, щоб спеклось.

Щодо нюансів приготування, то не рекомендую збільшувати кількість сиру в омлеті чи додавати більше якихось додатків, адже він буде тоді доволі збитим. Можна сир чи його частину, замінити додатками, дотримуючись пропорцій інгредієнтів за вагою.

І зверніть увагу, в рецепті написано збити всі інгредієнти лиш до поєднання, тобто важливо, щоб ви не збивали довго. Поєдналось все й вистачить. Якщо яйця перебити, вони дуже сильно піднімуться в духовці, а потім так само впадуть, що зробить омлет здутою кулькою. Й хочу вас попередити, цей омлет і так трішки підніметься, а через деякий час після діставання з духовки обов'язково трішки впаде, і це нормально, це закони фізики в дії. Якщо хочете, щоб омлет був дещо стабільнішим, додайте до нього 1-2 ст. л. борошна, але без нього смачніше, та і якщо яйця не перебити, коливання не такі вже й великі. А смак, так чи так, дуже хороший.

Інгредієнти:

  • 6 яєць;
  • 300 мл молока;
  • 1 ч. л. солі;
  • 80 г твердого чи напівтвердого сиру, натерти на тертці;
  • вершкове масло для змащування форми;
  • зелена цибуля для посипання.

Приготування:

1) Духовку розігріти до 180ᵒС.

2) Яйця, молоко та сіль помістити до глибокої миски та збити разом виделкою чи вінчиком лише до поєднання інгредієнтів.

Фото: picantecooking.com

3) Додати сир та перемішати масу лопаткою.

Фото: picantecooking.com

4) Форму для запікання змастити тонким шаром вершкового масла. Вилити яєчну масу у форму.

Фото: picantecooking.com

5) Поставити форму з масою до духовки й пекти, поки омлет рівномірно підніметься (в центрі також) й підрум'яниться, приблизно 25-30 хвилин.

Дістати спечений омлет з духовки, посипати цибулею чи іншою вибраною зеленню й одразу ж подавати.

Фото: picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація