Це досить незвичний продукт, у якому поєднались запашна кориця, імбир, кардамон і ніжний печений гарбуз.
Відкриттям року для мене стало гарбузове лате. Воно виходить густим та ароматним — неймовірна смакота.
На фото до цього блогу у головній ролі — гарбузове пюре зі спеціями для лате. Це досить незвичний продукт, у якому поєднались запашна кориця, імбир, кардамон і ніжний печений гарбуз. Розбавляєте все це багатство кавою й молоком і отримаєте ідеально ніжну та багату на аромати та текстуру каву.
Вам знадобиться:
- 200 г запеченого або звареного гарбуза;
- 100 г цукру;
- 1 чайна ложка моленої кориці;
- 0,5 чайної ложки гвоздики;
- 0,5 чайної ложки імбиру;
- 0,25 меленого кардамону.
Приготування:
1. Гарбуз чистите, нарізаєте кубиками та запікаєте у розігрітій до 180 духовці 20-25 хвилин. Можете зварити і гарненько процідити — буде швидше. Робимо пюре блендером.
2. Додаємо до пюре інші складники, варимо 5-7 хвилин постійно помішуємо. Пюре готове.
3. На чашку лате знадобиться десь 2 чайні ложки сиропу, 100 г молока та 70-100 г кави.
Насолоджуйтесь!
Більше рецептів читайте тут: instagram.com/jb_foodphoto