Рагу з яловичини

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Овочі у цій страві насичуються смаком, ароматом, стають солодкуватими і ніжними, але зберігають приємну щільну текстуру.

Раніше я думав, що рагу це — несмачно. В моєму уявленні це була якась несмачна овочева суміш, де всі інгредієнти поміщаються у велику каструлю і варяться/тушкуються. Але в Парижі я дізнався, що насправді рагу з яловичини — це французька страва, яка готується на ресторанному рівні.

Завдяки тому, що спосіб приготування зовсім інший, овочі не вмирають в каструлі і не в’януть, і не втрачають свої соки. Навпаки, овочі насичуються смаком і ароматом, просочуються один одним, насичуються нотками часнику, чебрецю і розмарину, стають солодкуватими, ніжними, але водночас зберігають приємну щільну текстуру.

Час підготовки — 10 хвилин.

Час приготування — 45-50 хвилин.

Вам знадобиться:

  • яловичина — 400 г;
  • печериці — 150 г;
  • цибуля-порей — 100 г;
  • помідор — 100 г;
  • кабачок (або цукіні) — 100 г;
  • томатний сік — 150 мл;
  • бульон (або вода) — 100 мл;
  • зубчик часнику — 3 шт.;
  • вершкове масло — 20 г;
  • морква — 1 шт.;
  • чебрець — 3 гілочки;
  • розмарин — 2 гілочки;
  • цибуля (половина великої цибулини);
  • лавровий лист;
  • гвоздика.

Приготування:

1. Всі овочі миємо, чистимо, нарізаємо на середні шматочки. М'ясо нарізаємо великими шматками, солимо і добре перчимо. Викладаємо в глибоку каструлю м'ясо з вершковим маслом і обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи.

2. Додаємо овочі, перемішуємо і обсмажуємо 2 хвилини з м'ясом, після чого додаємо томатний сік і бульйон.

3. Перекладаємо все до глибокої форми для випічки, додаємо лавровий лист і гвоздику. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

5. Перекладаємо все до глибокої форми для випічки, додаємо лавровий лист і гвоздику. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Для пікантності смаку можна додати вино, чебрець і розмарин.

Рагу, для блогів
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок

Залиште свій коментар

Вибір редакції